Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Az RMDSZ Kelemen Hunort jelöli a bukaresti képviselőház elnöki tisztségére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2019. május 28. - Az RMDSZ saját jelöltet állít Kelemen Hunor szövetségi elnök személyében a bukaresti képviselőház elnöki tisztségére, amely Liviu Dragnea szociáldemokrata házelnök elítélése és bebörtönzése nyomán üresedett meg - jelentette be kedden Korodi Attila, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője.

Módosítás dátuma: 2019. május 28. kedd Bővebben...
 

A románok többsége szerint Magyarország ellenőrzése alá akarja vonni Erdélyt (MTI/Erdélyma)

E-mail Nyomtatás PDF

2019. május 22. - A románok többsége úgy értékeli, hogy Magyarország elfogadhatatlan mértékben beavatkozik Románia belügyeibe, és azon ügyködik, hogy “így vagy úgy” ellenőrzése alá vonja Erdélyt – egyebek között ez derült ki az INSCOP közvélemény-kutató intézet egy friss felméréséből, amelynek külpolitikai és nemzetbiztonsági kérdésekről gyűjtött adatsorát hétfőn tették közzé.

Bővebben...
 

Kikerült az idegen országok himnuszának éneklését korlátozó rész az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvényből (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Pozsony, 2019. május 15. - Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az idegen országok himnuszának éneklését korlátozó rész.

Módosítás dátuma: 2019. május 15. szerda Bővebben...
 

Kulturális központ létesül magyar állami támogatással Munkácson (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Munkács, 2019. május 13. - A magyar állam Munkácson megvásárolta az egykori Osztrák-Magyar Bank impozáns, a város egyik legemblematikusabbnak számító épületét, amelyben a felújítást követően a helyi magyar közösséget szolgáló Munkácsy Mihály Kulturális Központ (MMKK) kap helyet - jelentette be Grezsa István miniszteri biztos hétfőn a kárpátaljai városban, miután megbeszélést folytatott a helyi magyar politikai, civil, egyházi és oktatási szervezetek, valamint intézmények vezetőivel.

Bővebben...
 

Grezsa: a magyar kormánynak kötelessége minden kárpátaljai közösségen segíteni (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Drágabártfalva, 2019. május 12. - Függetlenül attól, hogy milyen a viszony Budapest és Kijev között, a magyar kormánynak kötelessége minden kárpátaljai közösségen segíteni - jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos vasárnap az ilosvai járási Drágabártfalván (Drahobratovo), ahol magyar kormányzati támogatásból épült hősi emlékművet avattak.

Bővebben...
 


6. oldal / 1661

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 89 vendég böngészi