Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Reformáció 500 - Balog Zoltán: minden magyar felelős minden magyarért (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kassa, 2017. szeptember 17. - Ötszáz évvel ezelőtt a reformáció meggyökerezett ezen a vidéken is - mondta az emberi erőforrások minisztere a kassai református templomban vasárnap a Fiatal Reformátusok Szövetsége, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hivatalos ifjúsági szervezete 25 éves fennállásának alkalmából.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 17. vasárnap Bővebben...
 

Románia kisebbségvédelmi és kulturális információs központot nyit idén az ukrajnai Aknaszlatinán (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2017. szeptember 13. - Románia kisebbségvédelmi és kulturális információs központot nyit az ukrajnai Aknaszlatinán - döntötte el szerdán a román kormány.

Bővebben...
 

Tőkés László: Ukrajnában és Romániában a múlt "rossz szelleme kísért" (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Brüsszel/Strasbourg, 2017. szeptember 12. - A kisebbségi jogok korlátozása által Ukrajnában a sztálini korszak, Erdélyben a "nacionálkommunista Ceausescu-diktatúra" rossz szelleme kísért - jelentette ki Tőkés László fideszes európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében kedden.

Bővebben...
 

Kövér László: mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Nagybánya, 2017. szeptember 11. - Mindig volt, mindig van magyar megmaradás, mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte, ha mindenki megteszi, ami tőle elvárható - jelentette ki Kövér László az erdélyi Nagybányán, a magyar tannyelvű Németh László Gimnázium új épületének hétfő délutáni avatóünnepségén.

Bővebben...
 

Magyarország és Románia egymásra utaltságára figyelmeztetett Balog Zoltán Brassóban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Brassó, 2017. szeptember 9. - A magyar közösségek és a magyar iskolák helyzetére közösen kell megoldást találni, mert a jövőben a két ország egymásra lesz utalva - hangoztatta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton Brassóban, a romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén.

Bővebben...
 


6. oldal / 1624

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 101 vendég böngészi