Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Bocsánatkérésre szólította fel a volt kormányfőt a diszkriminációellenes tanács (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. január 31. - Nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Mihai Tudose volt kormányfőt, aki nemrég egy tévéműsorban áttételesen akasztással fenyegette meg az autonómiát igénylő erdélyi magyarokat - közölte szerdán a Marosvásárhelyi Rádió.

Bővebben...
 

Az RMDSZ továbbra is partneri viszonyra törekszik a 15 éves erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Marosvásárhely/Bukarest, 2018. január 27. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) partneri viszonyt akar fenntartani a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT), mert fontosnak tartja a szakmailag felkészült, vezetésre és helytállásra képes, érdekképviseletet vállaló fiatal utánpótlást - mutatott rá Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton, a 15 éves MIÉRT születésnapi rendezvényén.

Bővebben...
 

"Nemzetbiztonsági területté" nyilvánítaná Székelyföldet egy romániai szervezet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2018. január 26. - A Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (CNMR) szervezet azzal a kéréssel fordult a román állami intézményekhez, hogy nyilvánítsák "nemzetbiztonsági területté" a Székelyföldet is magába foglaló Hargita, Kovászna és Maros megyét.

Bővebben...
 

Új dokumentumokat publikáltak Moszkvában a felvidéki magyarság kitelepítésének diplomáciai hátteréről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Moszkva, 2018. január 26. - A felvidéki magyarság kitelepítésének történetét árnyaló, Moszkva, Budapest, Prága és Pozsony hét évtizeddel ezelőtti kendőzetlen álláspontját feltáró dokumentumkötetet mutattak be a Moszkvai Magyar Kulturális Intézetben pénteken.

Bővebben...
 

Székelyföldi aláírásgyűjtést hirdetett az MPP háromszéki szervezete az autonómiatervezet támogatására (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2018. január 23. - Székelyföldi aláírásgyűjtést hirdetett a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki szervezete a román parlamentben tavaly decemberben benyújtott székelyföldi területi autonómiastatútum-tervezet támogatására.

Bővebben...
 


7. oldal / 1641

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 243 vendég böngészi