Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Erkel Ferenc Bánk bánjának rendkívüli előadásával ünnepelnek Marosvásárhelyen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Marosvásárhely, 2020. január 20. - Erkel Ferenc Bánk bán című operájának rendkívüli előadásával ünneplik szerdán a magyar kultúra napját Marosvásárhelyen.

Bővebben...
 

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az RMDSZ Kolozsváron (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2020. január 18. - Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte szombaton Kolozsváron a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), amelynek elnöke, Kelemen Hunor szerint a szövetség kihívásai a következő időszakban sem változnak, így a romániai magyarságnak meg kell őriznie identitását szülőföldjén, erős közösségként kell megmaradnia és értelmet kell adni a közösségi létezésnek.

Módosítás dátuma: 2020. január 18. szombat Bővebben...
 

Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt fúziójáról döntött a két párt küldöttgyűlése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Csíkszereda, 2020. január 18. - Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójáról döntött szombaton Csíkszeredában a két párt küldöttgyűlése.

Bővebben...
 

Fúzióra készül az Erdélyi Magyar Néppárt és az Magyar Polgári Párt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2020. január 16. - Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) arra készül, hogy a szombaton Csíkszeredában tartandó küldöttgyűlésén határozatot fogad el a Magyar Polgári Párttal (MPP) való fúzióról, és kijelöli a két párt egyesüléséhez szükséges lépések menetrendjét.

Bővebben...
 

Úzvölgyi katonatemető - Összevonta a törvényszék Csíkszentmárton és a bákói prefektus azonos tárgyú perét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. december 20. - A Bákó megyei törvényszék pénteken összevonta azt a két pert, amelyek az úzvölgyi katonatemető átalakítására kiállított darmanesti-i építési engedély érvénytelenítését, és a temető eredeti állapotának a visszaállítását célozzák.

Bővebben...
 


7. oldal / 1674

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 129 vendég böngészi