Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Csökkent a magyarok elfogadottsága a román társadalomban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2017. október 19. - A két évvel ezelőtti szinthez képest csökkent a magyarok elfogadottsága és megbecsültsége a román társadalomban - derült ki a romániai Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet által rendelt közvélemény-kutatásból, amelynek eredményeit csütörtökön tették közzé.

Bővebben...
 

Anyanyelvi diszkrimináció a besztercebányai megyei ülésen (felvidek.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2017.10.17. - A Besztercebánya Megyei Önkormányzat október 16-án tartotta utolsó képviselő-testületi ülését, melynek döntése több magyar középiskolai osztály sorsát is befolyásolta a Rimaszombati járásban.

Bővebben...
 

Az erdélyi magyarság elszabotált autonómiaigényéről tárgyaltak egy kolozsvári konferencia résztvevői (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2017. október 13. - Az erdélyi magyarság elszabotált autonómiaigénye volt a témája az igényt először kinyilvánító Kolozsvári Nyilatkozat 25. évfordulója alkalmából tartott pénteki kolozsvári konferenciának.

Bővebben...
 

Orbán: a magyarság alsó és középső rétegeit kell erősítenie a nemzetpolitikának (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. október 5. - Orbán Viktor szerint a határon túli magyarság törzsét, a kevésbé képzett, asszimilációnak jobban kitett alsó és középső rétegeit kell a következő évek magyar nemzetpolitikájának erősítenie, "a lombkorona", a magasan képzett szellemi elit ugyanis "rendben van".

Bővebben...
 

Beomlott egy szénbánya tárnája Erdélyben, három bányászt keresnek (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. október 5. - Beomlott csütörtök délután egy szénbánya tárnája a dél-erdélyi Lupényben, a tárnában dolgozó 11 bányász közül nyolcan kiszabadultak, három bányászt keresnek a mentőalakulatok.

Bővebben...
 


7. oldal / 1630

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 236 vendég böngészi