Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

A Székelyföld-Budapest vasút fejlesztésére kérik Orbán Viktort a székelyföldi vezetők (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2018. április 17. - A Székelyföld-Budapest vasúti kapcsolat fejlesztésére kéri Orbán Viktor miniszterelnököt és Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnökét a székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye önkormányzatának elnöke.

Bővebben...
 

Palóc húsvét a füleki várban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Salgótarján, 2018. március 30. - Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Palóc húsvétot a szlováki Fülek várában hétfőn; a programra tojásdíszítéssel, népi hangszerek készítésével, és disznóvágással is várják az érdeklődőket - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

Bővebben...
 

A magyar állam támogatásával épül kulturális központ Sepsiszentgyörgyön (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2018. március 30. - A magyar állam négymilliárd forintos támogatásával épül kulturális központ a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön - írta pénteki számában a Háromszék és a Krónika napilap Antal Árpád polgármester előző napi bejelentésére hivatkozva.

 

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök Bővebben...
 

Kárpátaljai magyar szervezetek: nincs megállapodás az ukrán oktatási törvényről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2018. március 29. - Cáfolta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) csütörtökön közzétett közös nyilatkozatában az ukrán külügyminiszter-helyettes állítását, amely szerint megállapodás jött volna létre az ukrán oktatási miniszterrel a tanügyi törvény kapcsán "a magyar közösséget nyugtalanító problémák megszüntetéséről".

Bővebben...
 

Kárpátalján a magyar iskolaépítés a legjobb válasz az ukrán oktatási törvényre (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Munkács, 2018. március 23. - A magyar iskolaépítés a legjobb válasz Kárpátalján a kisebbségek anyanyelvi oktatási jogait szűkítő ukrán tanügyi törvényre - jelentette ki Grezsa István kormánybiztos pénteken Munkácson, amikor ünnepélyesen átadta a Szent István Római Katolikus Líceum magyar állami támogatással létesült új szakkollégiumi épületét.

Bővebben...
 


7. oldal / 1649

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 218 vendég böngészi