Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Az RMDSZ az újonnan alakuló kormánnyal is párbeszédre törekszik (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2017. június 26. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem mond le a parlament elé terjesztett törvénytervezeteiről, az újonnan alakuló kormánnyal is párbeszédre törekszik, továbbra is társadalmi paktumot szorgalmaz a román többség és a nemzeti kisebbségek között - hangoztatta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke hétfőn, miután Klaus Iohannis államfő fogadta a szövetség küldöttségét.

Bővebben...
 

Máramarosi koronavárosok találkozóját tartották a kárpátaljai Visken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Visk, 2017. június 25. - Öt egykori, jelenleg Ukrajnához és Romániához tartozó máramarosi koronaváros - Huszt, Técső, Visk, Hosszúmező és Máramarossziget - találkozóját szervezték meg kilencedik alkalommal vasárnap a kárpátaljai Visken, ahol koszorúzást, ökumenikus istentiszteletet és kulturális programokat tartottak.

Bővebben...
 

Megelőzte az MKP támogatottsága a Most-Híd vegyespártét egy felmérés szerint (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony, 2017. június 22. - Megelőzte a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) támogatottsága a Most-Híd szlovák-magyar pártét - derült ki a Polis közvélemény-kutató ügynökség csütörtökön közzétett felméréséből, amelyben mindkét párt átlépte a parlamentbe jutás küszöbét.

Bővebben...
 

Pert nyert a román csendőrség ellen az Erdély-zászló miatt március 15-én megbírságolt EMNP-alelnök (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2017. június 22. - Első fokon pert nyert a román csendőrség ellen Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke, akit több társával együtt a kolozsvári március 15-i ünnepség alkalmából emeltek ki a tömegből, amiért Erdély-zászlóval vonultak az ünneplők között.

Bővebben...
 

Feljelentette az RMDSZ Traian Basescut és több román hírcsatornát magyarellenes megnyilvánulásaik miatt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2017. június 20. - A román diszkriminációellenes és audiovizuális tanácsnál tett feljelentést a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Traian Basescu volt román elnök és négy román hírtelevízió ellen magyarellenes megnyilvánulásaik miatt - közölte kedden Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

Bővebben...
 


7. oldal / 1618

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 55 vendég böngészi