Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Orbán: Magyarország elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Szászfenes, 2017. október 1. - Magyarország ma már lélekben és testben is elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az erdélyi Szászfenes református templomának vasárnapi avatóünnepségén.

Módosítás dátuma: 2017. október 01. vasárnap Bővebben...
 

A Felvidékről kitelepített magyarokra emlékeztek Pozsonypüspökin (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2017. október 1. - Az egymást és Európát megvédeni akaró népek között be kell temetni a történelmi békétlenség vermeit és ezt a kitelepítések miatti bocsánatkérés is elősegítheti - mutatott rá Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Pozsonypüspökin (Podunajské Biskupice) vasárnap.

Bővebben...
 

Ukrán oktatási törvény - Több százan tiltakoztak a felvidéki Nagytárkányban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFNagytárkány, 2017. október 1. - A szlovák kormánynak is tiltakoznia kellene a kisebbségi nyelven történő oktatást ellehetetlenítő ukrán oktatási törvény ellen - hangzott el több szónok beszédében is azon a tüntetésen, amelyet a nemrégiben hatályba lépett ukrán törvény elleni tiltakozásul rendeztek a felvidéki Nagytárkányban (Velké Trakany), a szlovák-magyar-ukrán hármas határ közelében vasárnap.

Módosítás dátuma: 2017. október 01. vasárnap Bővebben...
 

Szilágyi Péter: Magyarország továbbra is számít a délvidéki magyarságra (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Palics, 2017. október 1. - Magyarország továbbra is számít a délvidéki magyarságra, amely már bizonyította életerejét és példaként szolgál a Kárpát-medence magyarsága számára - hangoztatta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár vasárnap Palicson a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitóján.

Bővebben...
 

Ukrán oktatási törvény - Kárpátaljai magyar stratégia kidolgozását javasolja az UMDSZ (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2017. szeptember 28. - Kárpátaljai magyar stratégia kidolgozását javasolja a kárpátaljai magyarság oktatási rendszerének megőrzése és a közösség megmaradása érdekében az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöksége csütörtökön Beregszászon kiadott nyilatkozatában.

Bővebben...
 


8. oldal / 1630

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 232 vendég böngészi