Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Szijjártó: Ukrajnának fel kell függesztenie a törvény végrehajtását és egyeztetnie kell a kárpátaljai magyarokkal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest/Szófia, 2018. február 16. - Magyarország felszólítja Ukrajnát, hogy "a nemzetközi hazugságkampány helyett függessze fel az oktatási törvény végrehajtását", amíg a kárpátaljai magyarokkal meg nem állapodik az összes részletkérdésről - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Bővebben...
 

A kárpátaljai magyar szervezetek készek egyeztetni az ukrán szaktárcával (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2018. február 15. - A kárpátaljai magyar szervezetek csütörtökön megerősítették, hogy továbbra is nyitottak és készek a konzultációkra az ukrán oktatási minisztériummal az új oktatási törvény nyelvhasználatot szabályozó cikkéről, közösen elfogadott napirend alapján, a február 14-re kitűzött egyeztetés nyomós okok miatt történt elnapolása ellenére.

Bővebben...
 

Szijjártó: nem hagyjuk, hogy elvegyék a kárpátaljai magyarok meglévő jogait (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. február 14. - Változatlan a magyar külügyminisztérium álláspontja: kiállunk a kárpátaljai magyarok mellett, és nem hagyjuk, hogy a már meglévő, szerzett jogaikat elvegyék - reagált Szijjártó Péter miniszter közleményében ukrán politikusok szerdai megnyilatkozásaira.

Bővebben...
 

Csáky: komoly fegyvert kapott a magyar nemzetpolitika a nemzeti kisebbségek védelméről szóló EP-határozattal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFPozsony, 2018. február 12. - A magyar nemzetpolitika és a magyar diplomácia óriási fegyvert kapott a kezébe azzal az - őshonos nemzeti kisebbségek védelméről szóló - határozattal, amelyet a múlt héten fogadott el az Európai Parlament (EP) - jelentette ki Csáky Pál, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) EP-képviselője Pozsonyban hétfőn azon a sajtótájékoztatón, amelyen a dokumentum jelentőségét és részleteit ismertette.

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő Bővebben...
 

Marosvásárhelyi iskolaügy - Alkotmányossági óvást emel az ellenzék az iskola újraalapítása ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. február 12. - A román alkotmánybíróságon támadja meg a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapításáról szóló törvénytervezetet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) - közölte pártja végrehajtó bizottságának döntését hétfőn Ludovic Orban pártelnök.

Bővebben...
 


8. oldal / 1646

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 260 vendég böngészi