Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Potápi: gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Marosvásárhely, 2018. április 20. -  Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően - jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Bővebben...
 

Megnyílt a Bukovinai székelyek Bácskában című kiállítás Szabadkán (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád/Szabadka, 2018. április 19. - A bukovinai székelyek soha nem felejtették el azt a néhány évet, amelyet Bácskában töltöttek a negyvenes években, és máig őrzik az ott szerzett emlékeket - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Szabadkán, ahol megnyitotta a Bukovinai székelyek Bácskában című kiállítást.

Bővebben...
 

Kuleba: Ukrajna nem teljesíti Magyarország ésszerűtlen követeléseit (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kijev, 2018. április 17. - Kijev nem akar Magyarországgal politikai harcot vívni, de Budapest ésszerűtlen követeléseit sem hajlandó teljesíteni - jelentette ki kedden Dmitro Kuleba, Ukrajna állandó képviselője az Európa Tanácsnál (ET) azzal összefüggésben, hogy az új ukrán oktatási törvény nyelvi cikkelye miatt feszültté vált a viszony a két szomszédos ország között.

Bővebben...
 

A Székelyföld-Budapest vasút fejlesztésére kérik Orbán Viktort a székelyföldi vezetők (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2018. április 17. - A Székelyföld-Budapest vasúti kapcsolat fejlesztésére kéri Orbán Viktor miniszterelnököt és Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnökét a székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye önkormányzatának elnöke.

Bővebben...
 

Palóc húsvét a füleki várban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Salgótarján, 2018. március 30. - Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Palóc húsvétot a szlováki Fülek várában hétfőn; a programra tojásdíszítéssel, népi hangszerek készítésével, és disznóvágással is várják az érdeklődőket - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

Bővebben...
 


10. oldal / 1652

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 330 vendég böngészi