Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Az Orbán-kormány újraválasztása érdekében buzdít regisztrációra az RMDSZ háromszéki elnöke (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2017. július 27. - Az Orbán-kormány újraválasztása érdekében buzdítja regisztrációra és választási részvételre az erdélyi magyarokat Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) háromszéki szervezetének elnöke, a szövetség állandó tanácsának tagja, a Kovászna megyei tanács elnöke.

Bővebben...
 

Kétnapos gyászt hirdettek Kárpátalján a kelet-ukrajnai harcokban e héten elesett kárpátaljai katonák emlékére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2017. július 21. - Kétnapos gyászt hirdetett Kárpátalján Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója pénteken a kelet-ukrajnai harcokban a héten elesett két kárpátaljai katona emlékére.

Bővebben...
 

A nemzetpolitika és Fidesz-KDNP-kormányzás folytatása mellett foglaltak állást Kárpát-medencei magyar pártpolitikusok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Tusnádfürdő, 2017. július 21. - Az utóbbi hét év nemzetpolitikája, a Fidesz-KDNP-kormányzás folytatása mellett foglaltak állást Kárpát-medencei vezető magyar pártpolitikusok a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pénteki nemzetpolitikai fórumán.

Bővebben...
 

Az SZNT elnöke a Székelyföld jövőjéről szóló párbeszéd elkezdésére kérte Klaus Iohannis román államfőt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. július 17. - A Székelyföld jövőjéről szóló párbeszéd elkezdésére kérte Klaus Iohannis román államfőt Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke egy hétfőn keltezett nyílt levélben.

Bővebben...
 

Kárpátalja magyarsága a Rákóczi-szabadságharc első győztes csatájára emlékezett Tiszaújlakon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Tiszaújlak, 2017. július 16. - Kárpátalja magyarsága a Rákóczi-szabadságharc első győztes csatájának 314. évfordulójáról emlékezett meg a hagyományos Turul-ünnepség keretében vasárnap a határ menti Tiszaújlakon, az egykori ütközet helyén emelt turulmadaras emlékműnél.

Bővebben...
 


10. oldal / 1624

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 102 vendég böngészi