Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Kárpátalján a magyar iskolaépítés a legjobb válasz az ukrán oktatási törvényre (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Munkács, 2018. március 23. - A magyar iskolaépítés a legjobb válasz Kárpátalján a kisebbségek anyanyelvi oktatási jogait szűkítő ukrán tanügyi törvényre - jelentette ki Grezsa István kormánybiztos pénteken Munkácson, amikor ünnepélyesen átadta a Szent István Római Katolikus Líceum magyar állami támogatással létesült új szakkollégiumi épületét.

Bővebben...
 

Négy romániai megyei önkormányzat támogatja a Via Carpatia romániai szakaszának megépítését (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. március 23. - A román-magyar határ melletti négy romániai megye önkormányzata támogatja, hogy területükön megépüljön a Via Carpatia európai közlekedési folyosó, miután az illetékesek pénteken erről egy megállapodást írtak alá.

Módosítás dátuma: 2018. március 24. szombat Bővebben...
 

Tőkés László: káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2018. március 22. - Kimondhatatlan veszteséget okozna a külhoni magyarság számára, ha Fidesz-KDNP elveszítené az országgyűlési választást - jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök Bővebben...
 

A Székelyföld területi autonómiájáról szóló törvénytervezet elutasítását javasolja a román képviselőház szakbizottsága (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. március 20. - Negatívan véleményezte és elutasításra javasolja a román képviselőház közigazgatási szakbizottsága kedden azt a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott törvénytervezetet, amely területi autonómiát irányoz elő a Székelyföldnek.

Bővebben...
 

Ukrajna belügye a katonák Kárpátaljára vezénylése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kijev, 2018. március 20. - Ukrajna belügye és szuverén joga, hogy hadseregének bármely zászlóalját áttelepítse az ország területén belül egyik régióból a másikba - jelentette ki Marjana Beca, a kijevi külügyminisztérium szóvivője kedden a 112 Ukrajina hírtelevízió műsorában.

Bővebben...
 


10. oldal / 1651

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 342 vendég böngészi