Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Magyar kormánytámogatással felújított további négy óvodát adtak át Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bótrágy, 2018. május 3. - A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított négy magyar óvodát adott át ünnepélyesen Grezsa István kormánybiztos csütörtökön a Beregszászi járás négy településén.

Bővebben...
 

Marosvásárhelyi iskolaügy - Miniszteri rendelettel indulhat újra a Római Katolikus Gimnázium (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Marosvásárhely, 2018. április 20. - A román oktatási miniszter rendeletével indulhat újra a szeptemberi tanévkezdéstől a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium - mondta a Maszol.ro portálnak pénteken Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

Bővebben...
 

Potápi: gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Marosvásárhely, 2018. április 20. -  Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően - jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Bővebben...
 

Megnyílt a Bukovinai székelyek Bácskában című kiállítás Szabadkán (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád/Szabadka, 2018. április 19. - A bukovinai székelyek soha nem felejtették el azt a néhány évet, amelyet Bácskában töltöttek a negyvenes években, és máig őrzik az ott szerzett emlékeket - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Szabadkán, ahol megnyitotta a Bukovinai székelyek Bácskában című kiállítást.

Bővebben...
 

Kuleba: Ukrajna nem teljesíti Magyarország ésszerűtlen követeléseit (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kijev, 2018. április 17. - Kijev nem akar Magyarországgal politikai harcot vívni, de Budapest ésszerűtlen követeléseit sem hajlandó teljesíteni - jelentette ki kedden Dmitro Kuleba, Ukrajna állandó képviselője az Európa Tanácsnál (ET) azzal összefüggésben, hogy az új ukrán oktatási törvény nyelvi cikkelye miatt feszültté vált a viszony a két szomszédos ország között.

Bővebben...
 


10. oldal / 1653

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 275 vendég böngészi