Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Negyedszer tartottak Duna-napot Torockón (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFTorockó, 2017. június 10. - Negyedik alkalommal szervezett Duna-napot szombaton a Duna Médiaszolgáltató Zrt. az erdélyi Torockón.

Módosítás dátuma: 2017. június 10. szombat Bővebben...
 

Semjén Zsolt: végtisztelet illeti azokat a mártírokat, akik jeltelen sírban nyugszanak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pula, 2017. június 10. - Végtisztelet illeti azokat a mártírokat, akik az elmúlt évszázad vérzivataros éveinek áldozatai voltak, és olyan sokan közülük jeltelen sírban nyugszanak - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szombaton Horvátországban, a pulai haditengerészeti temetőben, az első világháborúban hősi halált halt magyar tengerészek emlékművének leleplezésén.

Bővebben...
 

Esterházy Jánosra emlékeztek Csehországban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Mírov, 2017. június 10. - Esterházy Jánosra, a felvidéki magyarság két világháború közötti, illetve második világháború alatti vezető politikusára emlékeztek szombaton a morvaországi Olmützben és Mírovban csehországi, szlovákiai és magyarországi magyarok.

Módosítás dátuma: 2017. június 10. szombat Bővebben...
 

A román legfelsőbb bíróság jogerősen leállította egy Arad megyei falu teljes területének a visszaszolgáltatását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. június 9. - A román legfelsőbb bíróság egy pénteken kimondott jogerős ítéletben végérvényesen leállította az Arad megyei Zarándnádas (Nadas) falu teljes területének és a körülötte levő erdőknek a visszaszolgáltatását - közölte a Digi24 hírtelevízió.

Bővebben...
 

Marosvásárhelyi utcanévtáblák - Rendelete visszavonására szólította fel az RMDSZ a prefektust (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Marosvásárhely, 2017. június 8. - A marosvásárhelyi Dózsa György út kétnyelvű utcanévtábláinak az eltávolítására vonatkozó rendelete visszavonására szólította fel csütörtökön a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Lucian Gogát, Maros megye prefektusát.

Bővebben...
 


10. oldal / 1618

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 38 vendég böngészi