Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Ruszinok és magyarok: Egy barátság, amely tettekben is megnyilvánult

E-mail Nyomtatás PDF


2018.01.03. - Milyen kár, hogy nincs a magyar diák, a magyar ember kezében egy olyan szöveggyűjtemény, ha tetszik olvasókönyv, amely szemléletessé tenné mindenki számára a történelmet, s alkalmas volna, hogy mindenki maga alakítsa ki a gondolkodását, ahelyett, hogy kész és többnyire hamis sémák nyomán formálna véleményt.

Módosítás dátuma: 2018. január 15. hétfő Bővebben...
 

2017 a kárpátaljai magyarság legnehezebb éve a független Ukrajna kötelékében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2018. január 1. - A legnehezebb évet zárta a 26 esztendeje függetlenné vált Ukrajna kötelékében 2017-ben a kárpátaljai magyar közösség, amelyet a lakosság egészét sújtó, egyre mélyülő - az anyaországi támogatások által jelentős mértékben enyhített - szociális-gazdasági válság mellett az államilag vezérelt nemzetiségi elnyomás réme is mind jobban fenyeget.

Bővebben...
 

Közérdekű információk közlésére kötelezte a törvényszék az RMDSZ-t (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2017. december 23. - A Kolozs megyei törvényszék egy sor közérdekű információ közzétételére kötelezte elsőfokú ítéletében a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ).

Módosítás dátuma: 2017. december 23. szombat Bővebben...
 

Grezsa István: a magyarnyelv-tanulási kedvnek csak a tanárhiány szab gátat Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. december 20. - A magyar kormány támogatásával ukránok számára Kárpátalján indított magyar nyelvtanfolyamok iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy az oktatás bővítésének csak a tanárhiány szab határt - jelentette ki Grezsa István kormánybiztos a negyedik magyar nyelvkurzust lezáró oklevélátadó ünnepségen szerdán Beregszászon.

Bővebben...
 

Magyar Közösség Pártja: mozgalmas, közösségépítő, sikeres év volt az idei (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony, 2017. december 19. - A felvidéki magyarság számára kézzelfogható sikereket is hozó, mozgalmas esztendő volt az idei - hangzott el a Magyar Közösség Pártja (MKP) évértékelő sajtótájékoztatóján Pozsonyban kedden.

Bővebben...
 


10. oldal / 1641

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 244 vendég böngészi