Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Hatályon kívül helyezné Trianon ratifikációját a Mi Hazánk (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. március 4. - A trianoni békeszerződést ratifikáló 1921-es törvény hatályon kívül helyezését kezdeményezte a Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizáló három független országgyűlési képviselő.

Bővebben...
 

A székelyföldi románokkal való szolidaritás napját ünneplik március 14-én Sepsiszentgyörgyön (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2020. március 2. - A világ románsága Kovászna-Hargita-Maros megyei románok iránti szolidaritásának a napját ünnepli március 14-én Sepsiszentgyörgyön a Románok románokért című rendezvénysorozattal - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség a szervező civil szervezetek közleményére hivatkozva.

Módosítás dátuma: 2020. március 02. hétfő Bővebben...
 

SZNT-elnök: számítunk a magyar társadalom szolidaritására (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. február 23. - A nemzeti összetartozás évében vagyunk, számítunk Magyarország, a magyar társadalom szolidaritására - hangsúlyozta Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bővebben...
 

Tőkés László: "a román nacionalisták kinevetnék a magyarságot", ha nem gyűlne össze egymillió aláírás (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2020. február 19. - Tőkés László szerint a román nacionalisták kinevetnék a magyarságot, ha annyi év pereskedés és az Európai Bizottsággal és Romániával szemben megnyert per után nem sikerülne összegyűjteni a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezéshez a szükséges egymillió aláírást.

Módosítás dátuma: 2020. február 20. csütörtök Bővebben...
 

Potápi: újra megéri magyarnak lenni a Vajdaságban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Palics, 2020. február 19. - A vajdasági gazdaságfejlesztési programnak köszönhetően újra megéri magyarnak lenni és gazdálkodni a Vajdaságban, hiszen lehetőség van kihasználni a szerb és az uniós lehetőségeket, de a magyar kormány pályázati lehetőségeit is - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerdán Palicson.

Bővebben...
 


10. oldal / 1679

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 172 vendég böngészi