Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Székely szabadság napja - Felemás ítélet született a jövő évi felvonulásról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár/Marosvásárhely, 2017. szeptember 25. - Első fokon felemás ítéletet hozott a Maros megyei törvényszék a székely szabadság napjára, 2018. március 10-re tervezett marosvásárhelyi felvonulásról.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Balog: Magyarországnak alkotmányos kötelessége segíteni a kárpátaljai magyarokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. szeptember 25. - A kárpátaljai magyarok a szülőföldjükön akarnak boldogulni, Magyarországnak pedig alkotmányos kötelessége ebben segíteni őket - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévnyitóján hétfőn Beregszászon.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Rákóczi Szövetség: pályázat segíti a nyelvhasználatot Felvidéken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 24. - Felvidék legalább 400 településén még ma is többségben magyarok élnek, ezért is fontos az ő nyelvhasználatukat segíteni - mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Bővebben...
 

Az idei emlékévek jegyében szervezik meg a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2017. szeptember 24. - A Szent László- és az Arany-emlékév jegyében szervezik meg az idén a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat, amelyet október elsején nyitnak meg Palicson - hangsúlyozta Sutus Áron, a szervező Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) elnöke vasárnap az MTI-nek.

Bővebben...
 

Potápi: a Kárpát-medence magyar közösségei nem adták fel az autonómiáért folytatott harcukat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Nagyvárad, 2017. szeptember 22. - A Kárpát-medence magyar közösségei nem adták fel az autonómiáért folytatott harcukat, de a közösségeknek az őket érő támadások ellen is egyfolytában védekezniük kell - jelentette ki Potápi Árpád János, a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) nagyváradi ülésén.

Bővebben...
 


10. oldal / 1630

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 238 vendég böngészi