Főoldal
Kárpát-medence


Szilágyi Péter: a kárpátaljai magyar közösségnek minden nehézség ellenére sikerült megmaradnia és fejlődnie (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Beregszász, 2022. július 8. - Az Ukrajnát sújtó háborús helyzetben a magyar kormány minden segítséget megad a kárpátaljai magyar közösség tagjainak, valamint biztosítja az ukrajnai menekültek ellátását is - jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumának oklevélátadó ünnepségén.

Módosítás dátuma: 2022. július 08. péntek Bővebben...
 

Böjte Csaba munkájuk folytatására bátorította munkatársait a Szent Ferenc Alapítványt megrázó gyermekbántalmazási ügyre reagálva (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2022. július 1. - Nyugalmuk és méltóságuk megőrzésére, munkájuk lelkiismeretes folytatására bátorította munkatársait Böjte Csaba ferences szerzetes pénteken közösségi oldalán közzétett üzenetében, arra reagálva, hogy a csíkszeredai bíróság első fokon harminc év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Szent Ferenc Alapítvány egy volt nevelőjét, akit a rá bízott gyermekek fizikai és szexuális bántalmazásában találtak vétkesnek.

Bővebben...
 

Református elemi iskola épül Marosvásárhelyen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Marosvásárhely/Bukarest, 2022. július 1. - Megkapta az építkezési engedélyt az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK), hogy elemi iskolát építhessen Marosvásárhelyen a volt Baross Gábor (jelenlegi Horea) utcában, az egykori zsidó, majd 4-es számú Általános Iskola helyén.

Bővebben...
 

Az RMDSZ a magyar kisebbség helyzetéről tájékoztatta az ET kisebbségi keretegyezményének szakértőit (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Bukarest, 2022. június 30. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a romániai magyar kisebbség helyzetéről tájékoztatta az Európa Tanács kisebbségi keretegyezményének szakértőit, megemlítve, hogy a román közigazgatási kódex nagy visszalépést jelent a nyelvi jogok tekintetében - adta hírül csütörtökön az RMDSZ hírlevele.

Módosítás dátuma: 2022. június 30. csütörtök Bővebben...
 

Potápi Nyárádszeredában: teljes magyar oktatási struktúra alakult Erdélyben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Nyárádszereda/Bukarest, 2022. június 25. - A magyar kormány támogatásával sikerült a bölcsődétől az egyetemi szintig terjedő teljes magyar oktatási struktúrát kialakítani Erdélyben - mutatott rá Potápi Árpád János szombaton, miután Nyárádszeredában felavatták a római katolikus óvodai napközi otthont.

Bővebben...
 


9. oldal / 1716

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 99 vendég böngészi