Főoldal Egyházak
Egyházak

Reformáció 500 - Trócsányi: ma különösen nagy az egyház felelőssége (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kecskemét, 2017. október 30. - "Ma különösen nagy az egyház felelőssége. Meg kell szólalnia olyan kérdésekben, amelyek bizonytalanságban tartják a világot" - mondta Trócsányi László Az első 500 - Időutazás a reformációba című kiállítás hétfői megnyitóján a kecskeméti Cifrapalotában.

Bővebben...
 

Közös emlékzsinatot tart ma a református és az evangélikus egyház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 13. - Közös zsinatot tart a Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) a reformáció 500. évfordulója alkalmából csütörtökön Budapesten.

Bővebben...
 

A kereszténység a legüldözöttebb vallás (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 11. - Minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt üldöznek a világon, négy keresztény, vagyis kimondhatjuk, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Bővebben...
 

Reformáció 500 - Balog: a politikusnak kötelessége megvallani hitét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 5. - A politikusnak kötelessége, hogy megvallja hitét, azt, hogy vannak dolgok, amelyek a közéleti csatározások fölött állnak - mondta Balog Zoltán csütörtökön Budapesten, a Parlament felsőházi termében megtartott reformáció emlékülésen.

Bővebben...
 

Református püspök: az egyház miden tettének az evangéliumot kell szolgálnia (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 1. - Az egyház minden tettének az evangéliumot kell szolgálnia és ebbe sosem fáradhat bele - mondta Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke, a reformáció hónapjának megnyitóján vasárnap este Budapesten.

Bővebben...
 


9. oldal / 349

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 170 vendég böngészi