Főoldal Egyházak
Egyházak

Reformáció 500 - Varga Mihály: a magyaroknak különösen sokat adott a reformáció (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. március 9. - Idén ünnepeljük, hogy immár ötszáz éve vannak jelen az emberiség életében a reformáció eszméi, amelyek új kezdetet jelentettek az élet minden területén, így a hitben, a politikában, az oktatásban és a gazdasági életben is - emelte ki Varga Mihály, a II. kerületi Marczibányi Téri Művelődési Központ fotókiállításának csütörtöki megnyitóján.

Bővebben...
 

Szijjártó: be kell látni, hogy mára a kereszténység lett a legveszélyeztetettebb vallási közösség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest/Genf, 2017. március 7. - Be kell látni, hogy mára a legveszélyeztetettebb vallási közösség a keresztény közösség lett, hiszen a vallásuk miatt világszerte meggyilkolt emberek 80 százaléka keresztény - hangsúlyozta az MTI-nek Genfből telefonon nyilatkozva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésével párhuzamosan a témának szentelt rendezvényen vett részt.

Bővebben...
 

Sok nem vallásos szülő a hittant választja az etika helyett (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. március 6. - Az etikaoktatás helyett hit- és erkölcstanra beíratott gyerekek harminc százaléka nincs megkeresztelve, további ötven százalékuk az egyházhoz aktívan nem kötődő családban nevelkedik - derült ki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye felméréséből.

Bővebben...
 

Továbbra sem tartanak magyar miséket a moldvai csángó falvak római katolikus templomaiban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. február 10. - Továbbra is elutasításba ütközik a moldvai csángók magyar misézésre vonatkozó kérése, de gyászszertartásokon, temetéseken esetenként magyar ének és ima is elhangzik - számolt be róla a Krónika című erdélyi magyar napilap pénteken.

Bővebben...
 

Trump beiktatása - Ökumenikus istentisztelettel zárul a beiktatás ünnepségsorozata (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Washington, 2107. január 21. - A washingtoni episzkopális katedrálisban megkezdődött szombaton az az ökumenikus istentisztelet, amellyel befejeződik Donald Trump amerikai elnök beiktatási ünnepségsorozata.

Módosítás dátuma: 2017. január 21. szombat Bővebben...
 


9. oldal / 339

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 121 vendég böngészi