Főoldal Egyházak
Egyházak

Reformáció 500 - Balog: a politikusnak kötelessége megvallani hitét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 5. - A politikusnak kötelessége, hogy megvallja hitét, azt, hogy vannak dolgok, amelyek a közéleti csatározások fölött állnak - mondta Balog Zoltán csütörtökön Budapesten, a Parlament felsőházi termében megtartott reformáció emlékülésen.

Bővebben...
 

Református püspök: az egyház miden tettének az evangéliumot kell szolgálnia (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 1. - Az egyház minden tettének az evangéliumot kell szolgálnia és ebbe sosem fáradhat bele - mondta Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke, a reformáció hónapjának megnyitóján vasárnap este Budapesten.

Bővebben...
 

A kolozsvári protestáns teológia udvarán ünnepelték az erdélyi reformáció vívmányait (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. szeptember 30.  - A kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet udvarán ünnepelték az erdélyi protestáns egyházak a reformáció vívmányait.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 30. szombat Bővebben...
 

Bogárdi Szabó: halálos paradoxon volt a református egyház kompromisszumkötése a pártállammal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 25. - Halálos paradoxonnak nevezte a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke a protestáns múltfeltárásról tartott hétfői budapesti konferencián azt, hogy a református egyház annak idején kompromisszumokat kötött egy olyan politikai hatalommal, amely indulásától kezdve egyik fő programjának tekintette az egyházak megszüntetését.

Bővebben...
 

Eretnekséggel vádolják Ferenc pápát több nemzetközi katolikus internetes oldalon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Vatikánváros, 2017. szeptember 24. - Téves egyházi tanítással és ebből eredő eretnekséggel vádolja Ferenc pápát a több nemzetközi katolikus internetes oldalon közzétett dokumentum, amely az egyházfő Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításának "tévedéseinek" korrekcióját szorgalmazza az egyházfőtől.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 24. vasárnap Bővebben...
 


9. oldal / 348

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 172 vendég böngészi