Főoldal Egyházak
Egyházak

Reformáció 500 - Tőkés László: "protestálni" kell az Isten hatalmát megrabló földi hatalmasságok ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBrüsszel, 2017. november 21. - Az Isten iránti engedelmesség és lelkiismeretünk szava elől nem szabad kitérnünk, hanem hitünk megvallásával és következményeinek vállalásával kell "protestálnunk" a gonosz, az Isten hatalmát megrabló földi hatalmasságok ellen - jelentette ki Tőkés László fideszes európai parlamenti képviselő Brüsszelben kedden.

Módosítás dátuma: 2017. november 21. kedd Bővebben...
 

Veres András: a legaktuálisabb egyházi és társadalmi kérdésekről beszélt Ferenc pápa a magyar püspökökkel (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Vatikánváros, 2017. november 20. - Magyarország legaktuálisabb pasztorációs és társadalmi kérdéseiről beszélt Ferenc pápa a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjaival - számolt be Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke az egyházfővel a Vatikánban hétfőn tartott találkozóról az MTI-nek.

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő Bővebben...
 

Tarlós: a piarista oktatás a legmodernebb katolicizmust testesíti meg (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 15. - A piarista oktatás megtestesíti a legmodernebb katolicizmust: egyszerre jellemzi a tudomány feltétlen tisztelete és az erős kritikai szellem - mondta a főpolgármester szerdán a piarista rend magyarországi művelődéstörténeti szerepét bemutató kiállítás megnyitóján a budai Várban.

Bővebben...
 

Katolikus iskolanegyed épül Tamásiban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Tamási, 2017. november 13. - Katolikus iskolanegyed épül a Tolna megyei Tamásiban, erre a Pécsi Egyházmegye a következő években kétmilliárd forintot fordít.

Bővebben...
 

Közzétették a keresztényüldözésről rendezett konferencia nyilatkozatát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 2. - Az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkársága közzétette az október 11. és 13. között Budapesten a keresztényüldözésről rendezett nemzetközi konferencián elfogadott nyilatkozatot.

Bővebben...
 


9. oldal / 350

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 191 vendég böngészi