Főoldal
Egyházak


Orbán: védenünk kell a keresztény hitből kinőtt életformát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFNagykáta, 2019. május 17. - A kereszténydemokrata politikai vezetők feladata, hogy védjék és erősítsék azt az életformát, amely a keresztény hitből kinőtt: az emberi méltóságot, a családot, a hazát és az egyházi közösségeket - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Pest megyei Nagykátán, a római katolikus Szent György-templom külső felújításáért tartott hálaadó szentmisén.

Módosítás dátuma: 2019. május 17. péntek Bővebben...
 

Gulyás Gergely: a református egyház utat jelölt ki (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Debrecen, 2019. május 17. - A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint „a református egyház utat és irányt jelölt ki, és ezt követte az állam".

Módosítás dátuma: 2019. május 17. péntek Bővebben...
 

Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi keresztény egyházak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. május 8. - Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi keresztény egyházak - közölte a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökeinek szerdai budapesti, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinati székházában tartott találkozója után az MRE kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Bővebben...
 

Fischl Vilmos: megfeleződhet Németországban az evangélikus és a katolikus egyház híveinek száma (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. május 6. - Ha a jelenlegi demográfiai tényezők nem változnak, és az egyházból való kilépések száma állandósul Németországban, felére csökkenhet az evangélikus és a katolikus egyház híveinek száma az országban 2060-ig - idézett egy friss kutatási eredményt a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Bővebben...
 

Kide, a poraiból újjászülető falu története (Erdélyi Napló)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. április 18. - Ha egy rusztikus, középkori hangulatú, a dél-franciaországi falvakhoz hasonló, terméskőből épített kerítések közötti utcákon szeretne barangolni az ember, annak a Kolozs megyei Szamoshát talán legelzártabb magyar faluját, Kidét ajánlanám.

Módosítás dátuma: 2019. április 18. csütörtök Bővebben...
 


5. oldal / 355

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 264 vendég böngészi