Főoldal
Egyházak


Elölről kezdődik a Zilahi Református Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Zilah, 2019. október 22. - A román legfelsőbb bíróság határozata alapján első fokon kezdődik újra a Zilahi Református Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere - közölte kedden a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK).

Bővebben...
 

Nagykárolyban felavatták a magyar állam támogatásával felépült Kálvin-központot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Nagykároly, 2019. október 20. - Nagykárolyban vasárnap délután felavatták a magyar állam támogatásával felépült Kálvin-központot, amely templomot, közösségi házat, és óvodát foglal magában.

Bővebben...
 

Gulyás: a kereszténység kultúrája az igazság keresésének kultúrája (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Budapest, 2019. október 20. - A kereszténység kultúrája az igazság keresésének és kimondásának kultúrája - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este Budapesten, az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozat keretében tartott reformációi gálaesten.

Bővebben...
 

Kató Béla református püspök: az erdélyi magyarság helyzete az elvált szülők gyermekéhez hasonlít (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2019. október 11. - Az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke szerint az erdélyi magyarság helyzete olyan, mint az elvált szülők gyermekéé. Kató Bélával a Krónika erdélyi magyar napilap közölt hosszú interjút pénteki számában.

Módosítás dátuma: 2019. október 11. péntek Bővebben...
 

Soltész Miklós: megerősítjük felekezeteinket és közösségeinket (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kapuvár, 2019. október 11. - A nyugat-európai folyamatokkal szemben Magyarországon "megerősítjük és megújítjuk keresztény közösségeinket és zsidó felekezeteinket" - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Kapuváron, ahol bejelentette, hogy két római katolikus templom felújítását segíti a kormány összesen harmincmillió forinttal.

Bővebben...
 


17. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 338 vendég böngészi