Főoldal
Egyházak


Gulyás: Mindszenty a 20. század egyik legkiemelkedőbb alakja (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Zalaegerszeg, 2019. október 8. - Mindszenty József a 20. századi magyar történelem egyik legkiemelkedőbb alakja, akit egyformán tisztelhet minden felekezet, és aki előtt az utókornak újra és újra fejet kell hajtani - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Zalaegerszegen.

Módosítás dátuma: 2019. október 09. szerda Bővebben...
 

Soltész Miklós: a kormány feladata és kötelessége is a templomépítési törekvések támogatása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Eger, 2019. szeptember 1. - A kormány feladata, és ha lehetősége van, kötelessége is támogatni a templomépítési törekvéseket, amit most 250 millió forinttal tett meg a Szent II. János Pál nevét felvevő missziós központ esetében - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Egerben a templomot felszentelő szentmisét követően az MTI-nek.

Bővebben...
 

Poznani érsek: ma is szent politikusokra van szükség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. augusztus 20. - Ma is "szent politikusokra", "Szent István mércéje szerinti politikusokra" van szükség - mondta Stanislaw Gadecki poznani érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke a Szent István-nap alkalmából megtartott ünnepi szentmisén szombaton, a budapesti Szent István-bazilika előtt.

Bővebben...
 

Nemzeti elsőáldozással kezdődik az eucharisztikus kongresszus jövőre Budapesten (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. augusztus 13. - Nemzeti elsőáldozással kezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jövőre Budapesten - mondta el Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök az M5 kulturális csatorna kedd esti híradójában.

Bővebben...
 

Beiktatták a moldvai egyházmegye új római katolikus püspökét, a csángók magyar misében reménykednek (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Jászvásár, 2019. augusztus 6. - A romániai Jászvásáron (Iasi) kedden beiktatták tisztségébe Iosif Paulet püspököt, az 1884-ben alapított Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye hetedik vezetőjét.

Bővebben...
 


18. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 314 vendég böngészi