Főoldal Krónika
Krónika

Élő történelemórák 1956-ról (Krónika)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 22. - Élő történelemóra keretében szeretné megismertetni az 1956-os forradalom és szabadságharc eszméjét, a kommunista elnyomás korszakát, valamint a volt politikai foglyok személyes élményeit a diákokkal a Hargita megyei tanfelügyelőség kezdeményezte rendezvénysorozat.

Bővebben...
 

Vegyi fegyver hulladéka lehet a magyar vörös iszap? (Karpatinfo)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 11. - A Komszomolszkaja Pravda hétvégi cikkében megszólaló  szakértők szerint az sem kizárt, hogy vegyi fegyver gyártási hulladékát tartalmazza a látványos tömegkatasztrófát okozó  vörös iszap.
A Dunába kerülő szennyezés, amely évtizedekre kiölheti az életet a folyóból, sőt a Fekete-tengerből, akár már szerdán elérheti az ukrán határt – áll a cikkben.

Bővebben...
 

1849. október 6. – a magyar szabadság gyásznapja (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 5. - Az Európa tavaszának nevezett 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc bukását követő megtorlás első felvonása 1849. október 6-án zajlott le Aradon, a 13 hős tábornok kivégzésével. A véres megtorlás és bosszú kigondolója és végrehajtója Haynau osztrák hadvezér, akit 1847-ben temesvári hadtestparancsnokként nyugdíjaztak.

Módosítás dátuma: 2010. október 05. kedd Bővebben...
 

Antal István: Stefiemlékek

E-mail Nyomtatás PDF


2010. szeptember 12. - Emlékezetkieséssel küzdő Barátaim!

Hiába mondom apának, hogy ne felejtsünk el írni Nektek, hiszen várjátok, apa mindig kitalál valamit, ami miatt még mindig nyár van.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 12. vasárnap Bővebben...
 

Szent István napi ünnepi beszéd Ausztráliában (Fotómédia)

E-mail Nyomtatás PDF

Elmondta Csapó Endre, elhangzott Szent István ünnepélyén, 2010. augusztus 20-án, Sydneyben, a Magyar Házban, (NSW-i Magyar Szövetség)

Bővebben...
 


58. oldal / 68

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 113 vendég böngészi