Főoldal Krónika
Krónika

MTA: nem minden trianoni menekült lett "vagonlakó" (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. augusztus 5. - Már 1918 előtt is jelentős népességmozgások zajlottak Magyarországon, az első világháború utáni menekülteknek ugyanakkor csak kisebb része kényszerült vagonokban meghúzni magát - állapította meg a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület Trianon 100 kutatócsoportjának vezetője.

Bővebben...
 

Magyar-román együttműködéssel tárják fel II. András temetkezési helyét Egresen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Egres/Bukarest, 2016. augusztus 4. - Ígéretes eredményekkel zárult a romániai Egresen a II. András magyar király temetkezési helyéül szolgáló ciszter kolostor feltárását célzó kutatás első szakasza, amelyet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a temesvári Bánáti Nemzeti Múzeum szakemberei közösen végeznek - közölték a régészek az ásatás helyszínén tartott csütörtöki sajtóértekezletükön.

Bővebben...
 

Ifjúsági szervezetek vitatkoztak a trianoni békeszerződésről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2016. május 18. - Ifjúsági szervezetek vitatkoztak a trianoni békediktátumhoz vezető okokról és a szerződés hatásairól a Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága által kezdeményezett beszélgetésen, szerda este Budapesten.

Módosítás dátuma: 2016. május 18. szerda Bővebben...
 

Megkezdődött a Hóman Bálint akadémiai tagságának visszaállításáért indított per (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. április 12. - Megkezdődött a Hóman Bálint akadémiai tagságának visszaállítása érdekében indított polgári per kedden a Fővárosi Törvényszéken.

Módosítás dátuma: 2016. április 12. kedd Bővebben...
 

Fémkeresőkkel kutatták a mohácsi csata központi helyszínét Majsnál (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Majs, 2016. március 20. - A hadszíntérkutatás módszereivel, régészek irányítása mellett fémkeresőkkel keresték az 1526-os mohácsi csata központi helyszínét a Baranya megyei Majsnál, ahol szombaton és vasárnap mintegy ezer - többségében az ütközethez köthető - lelet került elő.

Bővebben...
 


7. oldal / 54

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 243 vendég böngészi