Főoldal
Krónika


Háromszáz éve ért véget a Rákóczi-szabadságharc (mr1-Kossuth R.)

E-mail Nyomtatás PDF


2011.04.29. - Háromszáz éve ért véget a Rákóczi-szabadságharc. Ennek emlékére kétnapos tudományos konferenciát szerveztek, és emlékművet is avattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján.

Bővebben...
 

A székelyek hadszervezete – 1. rész (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. március 31. - A székely nemzetet a harc teremtette, éltette és emelte történeti magas színvonalra. Fő hivatása, mióta a történelem színpadán megjelent, a honvédelem volt. Ebben állott legfőbb dicsősége és büszkesége.

Bővebben...
 

335 éve született II. Rákóczi Ferenc (Felvidék Ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2011. március 27. - 1676-ban, ezen a napon született Borsi várában II. Rákóczi Ferenc erdélyi és magyarországi fejedelem, I. Rákóczi Ferenc és Zrínyi Ilona második gyermeke.

Bővebben...
 

Március 15. a magyar szabadság ünnepe (Magyar Élet)

E-mail Nyomtatás PDF


2011. március 10. - Akinek csak egykönyvű mese a történelem, és ha az illető szocialista, annak a magyar történelem 1945-ben kezdődött, ami előtte volt, az sötét feudalizmus, fasizmussal átszőve.

Bővebben...
 

Bizonyos dolgokat még a hosszú évek sem halványítanak el (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. március 19. - Manapság sokat hallunk arról, hogy mennyire fontos a magyar állampolgárság megszerzése, ám én nem megszerezni szeretném, hanem visszakapni. 80 éves hajlott hátú gyergyóremetei néniként különösen fontos, hogy teljes értékű magyar embernek érezhessem magam.

Bővebben...
 


51. oldal / 68

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 105 vendég böngészi