Főoldal
Krónika


Ősi sírok az ujgurok földjén (barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. március 4 - Az ujgurok földjén, a kínai Hszincsiang Autonóm Tartományban a régészek különleges sírcsoportot találtak. A több mint tízezer négyzetméteren elterülő, háromezer évesre datált páratlan lelet együttesre a Hami régióban bukkantak.

Bővebben...
 

IV. Székely fő- és vicetisztek (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. március 03. - 5. A főkirálybírák mellett voltak a székekben alkirálybírák is, egy vagy kettő, a szükség szerint, akik a fiúszékek törvénykezését vezették.

Bővebben...
 

Hatszáz hun szót talált egy kínai mongol kutató (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2007. június 24. - A Magyar Tudományos Akadémia meghívására két hétig Budapesten végez kutatásokat Ucsiraltu, a Belső-Mongol Tudományegyetem (Kína) professzora, aki a hun nyelv emlékeivel foglalkozik. Eddigi eredményei azt mutatják, hogy a hunok kutatójának érdemes a magyarok között vizsgálódnia.

Bővebben...
 

Mátyás "román király" és a "román vezérek" (kuruc.info)

E-mail Nyomtatás PDF


2011. február 27. - A román televízió egyik adásában olyan "dokumentumfilmet" nézhettünk, amely alapján nehezen hihető, hogy a bemutatott város néhány évtizeddel korábban magyar település volt.

Módosítás dátuma: 2011. február 27. vasárnap Bővebben...
 

Milyenek voltak a hunok? (barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. február 18. - Arról, hogy a hunok milyen embertípushoz tartoztak, szinte máig éles tudományos vita folyik. A finnugristák azt szeretnék ránk erőltetni, hogy az ázsiai hunok mongoloid jellegűek voltak, de az eddig előkerült bizonyítékok nem támogatják újabb fiktív elméletüket.

Bővebben...
 


53. oldal / 68

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 380 vendég böngészi