Főoldal Hírek
Hírek

Az Európai Parlament megvitatta kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Brüsszel, 2020. december 14. - Az Európai Parlament (EP) hétfői brüsszeli plenáris ülésén megvitatta az őshonos európai kisebbségek jogainak európai uniós szintű védelmét sürgető Minority SafePack európai polgári kezdeményezést.

Bővebben...
 

A Páneurópai Piknikre emlékeztek a 31. évfordulón (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Sopronpuszta, 2020. augusztus 19. - A Páneurópai Piknikre és az akkori határnyitásra emlékeztek az esemény 31. évfordulóján szerdán az egykori helyszínen, a sopronpusztai emlékhelyen.

Bővebben...
 

A csíksomlyói búcsúval, a klasszikus magyar szablyavívás hagyományával is bővült a Hungarikumok Gyűjteménye

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. május 21. - A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, míg a Magyar Értéktár hét tétellel bővült - közölte az Agrárminisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben...
 

Orbán Viktor: a Magyarországról álhíreket terjesztők kérjenek bocsánatot a magyar emberektől! (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. május 4. - A Magyarország ellen zajló példátlan támadásról és dezinformációs kampányról, valamint az ezek alaptalanságát kimondó európai bizottsági állásfoglalásokról írt levelet Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó valamennyi párt elnökének - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hétfő délután.

Bővebben...
 

Az RMDSZ és a kezdeményező is tiltakozik, amiért nem lesz vita a román szenátusban június 4-e Trianon-nappá nyilvánításáról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Bukarest, 2019. október 16. - A bukaresti szenátus néhány napon belül hallgatólagosan - plenáris vita nélkül - hagyja jóvá azt a szociáldemokrata (PSD) törvénykezdeményezést, amely a trianoni szerződés napjává nyilvánítaná június 4-ét Romániában, de ezt az RMDSZ és a kezdeményező is nehezményezi.

Bővebben...
 


7. oldal / 474

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 478 vendég böngészi