Főoldal Egyházak Egy éve van ismét magyar nyelvű misézés Kismartonban (MTI)

Egy éve van ismét magyar nyelvű misézés Kismartonban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 16. - Bécs - Egy éve, hogy ismét rendszeresen hallgathatnak magyar nyelven is misét a katolikus hívők a burgenlandi Kismartonban (Eisenstadt) - számolt be róla az osztrák rádió (ORF) magyar nyelvű szerkesztősége.
A résztvevők létszáma rendszeresen mintegy hetven-száz fő között van - idézték az ORF internetes cikkében a Kismartonhoz tartozó Lajtaszentgyörgy (Sankt Georgen) plébánosát, Pál Lászlót, a magyar nyelvű hívőkért felelős püspöki vikáriust.
"Nem csak Kismartonból, de környező falvakból, sőt Bécsből is jönnek hívők" - mondta Pál László a rádiónak. Sokan járnak olyanok is, akik már egyáltalán nem, vagy kevésbé jól beszélik a nyelvet, de felmenőik magyarok voltak. A helyi ferences kolostor egyik termében rendszeresen tartanak szeretetvendégséget is. "Így még jobban összeforr ez a közösség" - tette hozzá a vikárius.
Ägidius Zsifkovics kismartoni megyés püspök javaslatára tavaly decemberben újították fel a rendszeres magyar nyelvű miséket a tartományi székhelyen. Előzőleg 1989-től nem volt rendszeres magyar nyelvű katolikus istentisztelet Kismartonban.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 221 vendég böngészi