Főoldal Egyházak Világkormány és új világrend megalakítására szólított fel a pápa (Vatican.va – barikad.hu)

Világkormány és új világrend megalakítására szólított fel a pápa (Vatican.va – barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2012. december 17. - XVI. Benedek pápa a világkormány és egy új világrend megalakítására szólította fel az embereket.

A pápa és a katolikus egyház már 2010-ben javaslatot tettek egy központi világbank felállítására is.
XVI. Benedek a Pápai Igazság és Béke Tanácsa előtt mondott beszédében egy új világrend és világkormány létrehozására szólította fel az embereket, ami „az emberek családjának közös javát szolgálná”. A pápa szerint a létrehozandó új hatalom csak egy új kormányzó testület lenne, amely utat mutatna a politikusoknak a kormányzáshoz szükséges kritériumokkal.
„A javasolt testület nem egy szuperhatalom lenne, ami néhány ember kezében összpontosul, akik minden nemzet fölött uralkodnának, kizsákmányolva a leggyengébbeket” - ezekkel a szavakkal jellemezte több hírforrás szerint is XVI. Benedek, az általa elképzelt új világkormányt.
Az elképzelt testületet „erkölcsi erőként” vagy hatalomként jellemezte, melynek „bizonyos méltányos kereteken belüli befolyásoló ereje van, és amolyan résztvevő hatalom lenne, amit a saját illetékességén belüli törvények korlátoznak.”
A Vatikán olyan „nemzetek felett álló hatóság” megalakítását szorgalmazza, ami globális hatáskörrel és „egyetemes illetékességgel” rendelkezne a globális gazdasági szabályok és döntések meghozatalára és felügyeletére.

 

Módosítás dátuma: 2012. december 17. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 217 vendég böngészi