Főoldal Egyházak Gyűlöletcsoportnak akarják kikiáltani a katolikus egyházat (kereszteny.mandiner.hu - barikad.hu)

Gyűlöletcsoportnak akarják kikiáltani a katolikus egyházat (kereszteny.mandiner.hu - barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2013. január 7. - Eddig 1640-en írták alá azt a petíciót, amely január 3-án jelent meg a Fehér Ház honlapján, és „gyűlöletcsoporttá” szeretné nyilváníttatni a katolikus egyházat a pápa karácsonyi beszéde miatt. A szervezők 25 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni január 24-ig.

A petíció megfogalmazói szerint a pápa, XVI. Benedek bíborosokhoz és a Római Kúria munkatársaihoz intézett karácsonyi beszéde (amely minden évben a pápa egyik legfontosabb, programadó megnyilatkozása) kimeríti a gyűlöletkeltés fogalmát, mivel a szentatya gyűlölettel telve és diszkriminatíve beszélt benne a homoszexuálisokról, akiket másodrendű állampolgároknak minősített. A szervezők úgy látják, a pápa szerint a homoszexuális szülők veszélyeztetik a gyermeket és a homoszexuálisok által alapított családok aláássák a társadalmat.

A pápa valójában nem említette beszédében a homoszexuálisokat, hanem arról beszélt, hogy meg kell védeni a család struktúráját, amely egy férfi, egy nő és a gyerekek alkotnak; valamint hogy azzal a divatos nézettel szemben, miszerint a nemünk egy társadalmi szerep, amit magunknak választunk, az a természet (és Isten) által meghatározott adottságunk, s testi identitásunk meghatározó eleme emberi mivoltunknak. A pápa hozzátette: a két nem egymást kiegészítő jellege alapvető az emberi természetre és a családra nézve.

A petíció azt kéri az Obama-kormánytól, hogy a Southern Poverty Law Center és az Anti-Defamation League meghatározása alapján nyilvánítsák „gyűlöletcsoportnak” a katolikus egyházat.

Peter Sprigg, a washingtoni Family Research Council munkatársa szerint a petíció szerzői kiforgatták a pápa szavait, s nem csupán gyűlöletbeszéd megakadályozása a céljuk, hanem mindenki elhallgattatása, akinek kifogása van a homoszexualitással szemben. Hozzátette: Washington nem szokott gyűlöletcsoportokat megnevezni, hanem a gyűlöletbeszéd egyes esetei ellen szokott fellépni. Nem ugyanaz a homoszexualitást elítélő erkölcsi állásfoglalás és a gyűlölet által vezérelt megnyilvánulások, tettek a homoszexuálisok ellen.

 

Módosítás dátuma: 2013. január 07. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 199 vendég böngészi