Főoldal Egyházak Megint itthon vagyok Déván

Megint itthon vagyok Déván

E-mail Nyomtatás PDF
Kedves Testvérek!

Gálospetriben, Istennek legyen hála, lassan az építkezés végére jutunk.
Kedves Testvérek!

Gálospetriben, Istennek legyen hála, lassan az építkezés végére jutunk. Még sok munka van az épület körül, be kell rendezni, élettel meg kellene tölteni. Három lakrész lenne itt, és egy nagyszoba a napközi számára.

Imádkozunk egy olyan apáért, anyáért, aki jó gazda módjára mer és tud is az asztalfõre ülni. Egy komoly, gyermekszeretõ, családcentrikús házfõnököt keresünk, aki lelkesíteni is tudja a családját, de ha szükséges meg is tudja védeni az övéit. Akinek a tekintetébõl, hitet, reményt, bizalmat meríthetnek a körülötte állók, és aki mellett a gyermeknek szárnyai nõnek, és meg meri ostromolni a felnõtté válás, a tudás bástyáit. Olyan embert keresünk, akit szeretve, bizalommal követni tudnak nemcsak a gyermekek, hanem a munkatársai is. Biztos, hogy ha Isten házat adott, és melléje sok sírós szemû szegény, bajban lévõ gyereket, akkor biztos, hogy küld egy Szent József lelkületû családfõt is, és egy Máriát, aki befogadja az Istentõl küldött életet.

Szalontán Tarsoly Hilda a meglévõ szalontai ház vezetõje, a kedves, anyagiakkal támogató amerikai házaspárral, Dominic Gallelloval és a japán származású Naoe asszonnyal, és Nagy Zsolt kivitelezõ csapatával csodákat tett. Minden készen, minden a helyén, az új gyermekek szeptember 15-én úgy kezdhetik a tanévet, ahogyan azt a nagy könyvben elõírják. A lakás szép, rendezett, tiszta, világos, és a gyerekek, Tarsoly Elena vezetésével (nyolc évig volt Déván nagyon eredményes nevelõnõ) egy igazi meleg családba kerülhetnek. A ház védszentjéül Szent Domokost választottuk, Isten után tõle szeretnénk erõt, segítséget kapni, hogy ez a ház példájára, a gyerekek is újjászülessenek a szeretetben.

Számomra igazán nagy örömöt jelent, hogy sikerült a szalontai, hajdani magyar huszár laktanyából, mely negyvennégyben román kaszárnyává lett, most SZERETET OTTHONT csinálni. Ez egy jelképes, prófétai tett, mert ez az épület mindvégig a háború, az ellenségeskedés fészke volt, és most a városi önkormányzat biztatására, nemzetközi összefogással újjászületett, hogy otthonává legyen a bajban lévõ bihari gyerekeknek. Egy kardból ekevasat kovácsoltunk. Hat hónappal ezelõtt indult a tervezgetés. A siker nemcsak engem, de a támogatóinkat is meglepte, és talán ezért is vállalták a következõ kaszárnya épület rendbe rakásának a költségeit is. Isten áldása, és Szent Domokos védelme alatt növekedjenek, szépüljenek a gyerekek!

Kisiratoson, sajnos a legfiatalabb házvezetõnõ beadta a felmondását, ide is új vezetõt keresünk. Istennek hála szépen berendezett, felszerelt otthonunkba, ideszokott gyermekek vannak, így itt biztos, hogy könnyebb lesz továbbvinni az elkezdett munkát. Itt ebben a magyar határtól két kilométerre lévõ, Arad melletti helységben, nagyon komoly távlatokat látok, az itteni termálfürdõt most kezdik fejleszteni, a székelyföldi otthonaink gyermekeinek is nagyon sok, szép nyári élményt tartogathat ez a vidék.

Zsombolyán sikerült szépen kifesteni a házat. Markó Piroskáék nagyon szépen elõkészítették az otthont az új tanévre. Talán itt mûködik a kisebb házak közül a legszebben a kerti munka, paradicsom, paprika, szõlõ, és sok-sok rózsa várja a régi és néhány új gyereket a 2007-2008-as tanévben.

A Parcium területén, a Magyar határ mentén lévõ otthonaink nemrég indultak, de szomorú szívvel mondhatom, hogy nagy szükség van rájuk. Sajnos a határ közelsége nem tudta felemelni az itt húzódó valamikori zsellér falvakat. Nagyon sok egyszerû, szegény ember van ezeken a vidékeken is. Mikor egy-egy földdel tapasztott, vályogházba bemegy az ember, biza el - elgondolkozik, hogy vajon melyik évszázadban is van. Nekünk, kisebb testvéreknek az a feladatunk, hogy a legkisebbeket szeressük, azzal a szeretettel, jósággal, mellyel a mi urunk Jézus Krisztus is kiszerette Saulból a népek apostolát, a szeretethimnuszt író Szent Pált.

Amennyiben Isten segít, még a városmisszió elõtt szeretném a székelyföldi házainkat is meglátogatni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy jött ki a Kovásznai épületünk emeleti szintje. Jó lenne az árkosi nõvérek lakását is befejezve látni. Tusnádon nagyon sok munka elmaradt a nyárról, jó lenne ezeket is mozgásba hozni. A gyimesbükki otthonunk földszintjének az átalakítása is végsõ finisben van, szeretném látni, hogy hogyan alakul az a házunk. Szárhegy, Szováta mellett még be kellene lépni Máréfalvára, Székelyvarságra, Székelyszentkirályra, Oroszhegyre, Sófalvára, Nyárádremetére.

Isten áldása legyen a 2007-2008-as tanévre való felkészülésünkön.

Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.
www.devaigyerekek.hu
Módosítás dátuma: 2007. szeptember 15. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 209 vendég böngészi