Főoldal Egyházak Nem támogatja a tb átalakítását a Református Egyház

Nem támogatja a tb átalakítását a Református Egyház

E-mail Nyomtatás PDF
Jelenlegi formájában nem támogatja a társadalombiztosítás tervezett átalakítását a Magyarországi Református Egyház - mondta az InfoRádiónak az egyház XII.
Jelenlegi formájában nem támogatja a társadalombiztosítás tervezett átalakítását a Magyarországi Református Egyház - mondta az InfoRádiónak az egyház XII. Zsinatának elnökségi szóvivõje.
Nem támogatja a társadalombiztosítás tervezett átalakítását a Magyarországi Református Egyház - mondta a XII. Zsinat elnökségi szóvivõje.
Csoma Áron az InfoRádióban hozzátette, hogy a református egyház szerint a törvénytervezet csupán ötletroham, amelyrõl az állampolgárok nem kaptak megfelelõ tájékoztatást.
Közben a református zsinat lelkészi elnöke azt mondta: tart attól, hogy csökkenhet az egyházak állami támogatása.
Bölcskei Gusztáv emlékeztetett: az egyházakat szabályozó törvény módosításának parlament elõtt lévõ tervezete értelmében 2009-tõl az állam az adózók 1 százalékos szja-felajánlásainak megfelelõ összeggel támogatná az egyházakat.
A református zsinat lelkészi elnöke hozzátette: szerették volna megtudni, hogy Magyarország mely régióiban érdemes a személyi jövedelem adó 1 százalékára vonatkozó kampányukat erõsíteni, de az APEH személyiségi jogokra hivatkozva megtagadta tõlük az ehhez szükséges információkat.
Herczeg Zsolt

Módosítás dátuma: 2007. november 23. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 136 vendég böngészi