Főoldal Egyházak Az ÚDK Markion Csoport: megalázó a Vatikán ige ajánlata

Az ÚDK Markion Csoport: megalázó a Vatikán ige ajánlata

E-mail Nyomtatás PDF
A Vatikán által javasolt nagy csütörtöki "igében": Az Úr(?):".. megölök minden újszülöttet Egyiptom földjén.."
A Vatikán által javasolt nagy csütörtöki "igében": Az Úr(?):".. megölök minden újszülöttet Egyiptom földjén.."

A Vatikán által elõírt nagycsütörtöki (márc. 20.) napi igében azt mondja az Úr Mózesnek: "Átvonulok ugyanis azon az éjszakán Egyiptom földjén, megölök minden elsõszülöttet Egyiptom földjén, embert, állatot egyaránt, és ítéletet tartok Egyiptom minden istenén: én, az Úr." II. Mózes 12,12 (Kivonulás könyve).

Ezt az "igét" nagy csütörtökön felolvasták a világ összes katolikus templomában a miséken. A liturgia szerinti felolvasás után a pap vagy a felolvasó ezt mondta: Ez az Isten igéje. A híveknek pedig kórusban ezt kellett mondaniuk: Istennek legyen hála!

Újra idézzük Bulányi atyát: "De az egészet(Ószövetséget, szerk.) elborítja a határkiigazítás, a tömeggyilkosság és az ehhez adott isteni segítség. Értitek-e Markiont és engem, akik azt mondjuk, hogy mindenképpen meg kell szabadulnunk az Ószövetségtõl?"

A napi szentmise olvasmányt egy évre elõre a Vatikán állítja össze. A világ összes katolikus templomában a miséken ezeket az igéket kell felolvasni és prédikálni róla. A rendszeres vallásgyakorló katolikusok a napi igéket mindennap elolvassák. A napi szentmise olvasmány (napi ige) mindig több részbõl áll, s az elsõ rész az ószövetséget idézi leggyakrabban. A 2008. március 20-i teljes napi ige.

****
Nagy csütörtökön volt az utolsó vacsora. Jézus ekkor mondta 12 apostolának a kenyérre, hogy ez az én testem, melyet értetek adok. A borra, hogy ez az én vérem mely értetek kiontatik. A misék során a mai napig ezt éljük újra.
*****

Markion Csoport: Megalázó, vagy inkább leforrázó a Vatikán ige ajánlata. Isten nem öl gyermekeket!
Egyébként pedig úgy látjuk a zsidó Ószövetség túl van terhelve az Isten segítségével más nemzetek ellen elkövetett tömeggyilkosságokkal. Új felvilágosodásra van szükség, mely nem tagadja, hanem igenli Istent, de nem ismeri el az Ószövetséget Isten igéjének! Nem, mert:
- Az a szellem mely népeket pusztít el, vagy, népek elpusztítását sugallja Izraelnek, nem lehet Isten!
- Az a szellem, amely gyermekeket pusztít el, vagy ezt sugallja Izraelnek, nem lehet Isten!
- Az a szellem, amely más népek oltárait pusztítja el, vagy ezt sugallja Izraelnek, nem lehet Isten!
- Az a szellem, amely egy népet (esetünkben éppen a zsidókat) a többi nép fölé helyezi, nem lehet Isten!
Sõt Isten nevét ilyen sugallatok, parancsok szerzõjeként felhasználni - mint ahogy azt az Ószövetség teszi - a legistentelenebb dolog. Talán ezért is kellett Jézusnak Izraelben színre lépni. Mert ahol nagy a szükség, közel a segítség.

Végkövetekeztetés: Ki kell vennünk a vallásunkból az ószövetséget. És ez nem jelenti azt, hogy egyes részeit ne tudnánk tisztelni pl. Bölcsességek könyve stb.

Egyébként pedig a Biblia éve lenne.
Módosítás dátuma: 2008. március 21. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 242 vendég böngészi