Főoldal Egyházak A pápa fogadta a magyar püspöki konferencia tagjait

A pápa fogadta a magyar püspöki konferencia tagjait

E-mail Nyomtatás PDF
XVI. Benedek pápa szombaton fogadta az egész Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát (MKPK) a Vatikánban,
XVI. Benedek pápa szombaton fogadta az egész Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát (MKPK) a Vatikánban, ahol kiértékelte az elmúlt egy hét ad limina látogatásának tapasztalatait - tájékoztatta Német László, az MKPK titkára az MTI-t.

A pápa beszédében imájáról biztosította a magyar püspökök munkáját, és buzdította õket, hogy "folytassák az evangelizációs munkát és tevékenységet Magyarországon". Külön kiemelte a katolikus egyházfõ a család fontosságát a modern kor társadalmában és az evangelizációs munkában, amelynek nagy figyelmet kell szentelni. Emellett szólt a katolikus oktatási intézmények, egyetemek feladatairól, s ennek keretében kitért a kulturális és tudományos élet képviselõivel folytatott párbeszédre is.

XVI. Benedek megköszönte a Magyar Katolikus Egyház hithez való hûségét a kommunizmus idõszaka alatt, és támogatását adta a vatikáni-magyar vegyes bizottság munkájához, amely az állam és egyház közötti kapcsolat fenntartásának legfontosabb szerve Magyarországon.

Német László a nemzeti hírügynökségnek arról is beszámolt, hogy az elmúlt napokban a püspöki konferencia tagjai találkoztak a Rómában élõ magyarokkal. Erdõ Péter bíboros címtemplomában, a Szent Balbina-bazilikában mutatott be szentmisét, majd a magyar püspökök a Falakon Kívüli Szent Pál-bazilikában együtt imádkoztak csakúgy, mint a Santa Maria Maggiore és a Szent János-bazilikában. Ezenkívül jártak Mindszenty József néhai esztergomi érsek címtemplomában, a római Szent István-bazilikában.
Módosítás dátuma: 2008. május 12. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 206 vendég böngészi