Főoldal Egyházak Nagybecskerek: Erdõ Péter bánáti püspökké szentelte Német Lászlót

Nagybecskerek: Erdõ Péter bánáti püspökké szentelte Német Lászlót

E-mail Nyomtatás PDF
Erdõ Péter bíboros, prímás, esztergomi-budapesti érsek ma Nagybecskereken a székesegyházban megtartott szertartás keretében a bánáti részek püspökévé szentelte Német Lászlót, a Magyar Püspöki Konferencia volt titkárát.
Erdõ Péter bíboros, prímás, esztergomi-budapesti érsek ma Nagybecskereken a székesegyházban megtartott szertartás keretében a bánáti részek püspökévé szentelte Német Lászlót, a Magyar Püspöki Konferencia volt titkárát. A ceremónián részt vettek a katolikus egyházi méltóságok, más egyházak fõpapjai, valamint a szerb oktatási és mûvelõdési minisztérium képviselõi.
Német Lászlót a pápa áprilisban nevezte ki bánáti megyéspüspöknek.
(Bõvebb tudósításunk a Tükör rovatban) Német László 1956. szeptember 7-én született a nyugat-bácskai Hódságon. Elemi iskoláit szülõvárosában végezte. Szabadkán érettségizett, majd 1977-ben belépett az Isteni Ige Társasága missziós rendbe. Filozófiai és teológiai tanulmányait Lengyelországban illetve Rómában, a Pápai Gergely Egyetemen végezte. 1983-ban szentelték pappá. Éveken át teljesített missziós szolgálatot a Fülöp-szigeteken. 1994-tõl az ausztriai Mödlingben teológia professzorként tevékenykedett, valamint 2000-tõl a Szentszék ENSZ Hivatal melletti bécsi állandó képviseletén dolgozott. 2004-tõl 2007-ig az Isteni Ige Társasága magyarországi tartományfõnöke volt. 2006. augusztus elsejétõl kezdve a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára valamint szóvivõje.
Német László nagybecskereki püspök a magyaron kívül a következõ nyelveket beszéli: angol, horvát, lengyel, német, olasz és szerb.
Módosítás dátuma: 2008. július 06. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 168 vendég böngészi