Főoldal Egyházak Tõkés: Egyházkerületünk nem támogat politikai pártokat

Tõkés: Egyházkerületünk nem támogat politikai pártokat

E-mail Nyomtatás PDF
Tegnap kiadott közleményében a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) azzal a felhívással fordul gyülekezeteihez és azok papjaihoz, hogy az egyház ne politizáljon, tartsa távol magát a mindennapi pártpolitikai csatározásoktól. A

 Tegnap kiadott közleményében a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) azzal a felhívással fordul gyülekezeteihez és azok papjaihoz, hogy az egyház ne politizáljon, tartsa távol magát a mindennapi pártpolitikai csatározásoktól. A Tõkés László püspök, Csûry István helyettes püspök és Kovács Zoltán fõgondnok által aláírt dokumentum ugyanakkor kihangsúlyozza, hogy az egyházkerület a demokratikus, valamint a keresztény és nemzeti értékek mellett áll, és nem pártokat, hanem társadalmi, nemzeti és egyházi érdekeket támogat.
A közleményben azt is kijelentik, hogy az õszi országos választásokon a Királyhágómelléki Református Egyházkerület valamennyi hiteles magyar jelöltet támogatásáról biztosítja, függetlenül azok pártbéli hovatartozásától.
Végezetül a közlemény kihangsúlyozza, hogy a KREK továbbra is eltökélten támogatja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács párbeszédre és megegyezésre irányuló erõfeszítéseit, és ugyanerre szólítja fel közéletünk meghatározó szereplõit, valamint az egyes gyülekezeteket.

Módosítás dátuma: 2008. október 11. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 189 vendég böngészi