Főoldal Egyházak Izrael-barát szekták térítenek az általános iskolákban?

Izrael-barát szekták térítenek az általános iskolákban?

E-mail Nyomtatás PDF
Ez a palánta nem az a palánta...A
Ez a palánta nem az a palánta...A Jobbik budapesti szervezetének két tagját is megkereste egy aggódó édesanya az iskolai hittanoktatásba beszivárgó Palánta Misszió miatt. Gyermeke, a tudta nélkül iskolai bábelõadáson vett részt, ahonnan gyanús ajándékokkal tért haza. Iskolájukba az egyik baptista tanár meghívására érkezett a Palánta Misszió, ami nem véletlen, hiszen a baptista egyházzal is együttmûködõ szervezetrõl van szó. A gyermek elmondta, hogy az elõadás végén felírták a tanárok adatait.
Az édesanya információi szerint a Budapest VI. kerületében mûködõ Terézvárosi Két Tannyelvû Általános Iskolában is megjelent a Palánta Misszió. A terézvárosi katolikus egyház kérésére az elmúlt évben elõször kirakták az iskolából a „hittérítõket”, de késõbb az önkormányzat kifejezett utasítására vissza kellett a szervezetet engedni. A szülõk sokszor nem is tudják, hogy milyen hittanra jár a gyermekük.
Az egyház neve: Teljes Evangéliumi Keresztény Közösség Mahanaim Gyülekezet (TEKK Mahanaim), a társadalmi szervezeté: Palánta Sorsfordító Alapítvány, a bábelõadásokat és iskolai bibliaismeretet tartó szervezeté: Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió, a könyvesbolt neve pedig Sorsfordító Könyvesbolt. A mahanaim szó héber eredetû, jelentése Isten tábora.
A szervezet Budapest VI.-VII. kerületébõl nõtte ki magát. A honlapjuk 2007 novemberi tájékoztatása szerint eddigi „palántás” területek: Budapest (III., IV., VII., VIII., IX., X., XIII., XIV., XV., XVIII., XIX., XX., XXI. kerületek) és további 18 település (Békés, Békéscsaba, Farmos, Gyõr, Gyõrújbarát, Hajdúszoboszló, Hatvan, Inárcs, Kerecsend, Nyíregyháza, Örkény, Petõfibánya, Polgárdi, Selyp, Székesfehérvár, Velence, Vác, Zagyvaszántó) mintegy 100 általános iskolája.
Az iskolákba eleinte azzal az ajánlattal „szivárognak be” a „missziót teljesítõk”, hogy bábelõadást tartanak a tanulóknak. Az elõadás után ingyenes színes kiadványokat és mesés-zenés CD-t osztogatnak a gyerekeknek, amelyet hazavihetnek. A tájékozatlan szülõ azt sem tudja, hogy milyen elõadáson vett részt és milyen hittanra jár a gyermeke, van, ahol az órarendbe beépítve „életmód-óraként” tartják a foglalkozásokat. Mivel felekezetközinek (felekezet semlegesnek) hirdetik magukat, leginkább azok a gyermekek vannak veszélyben, akik egyik történelmi egyházhoz sem tartoznak és így a szüleik - bár a legjobbat akarva – mégis úgy döntenek, hogy a drogprevencióval is foglalkozó, bibliaismeretet tanító misszióra bízzák gyermekeik lelki épülését. A honlapon, csak angol nyelven megtalálható információ szerint, a 2008-as tervek között szerepelt: 130 ezer gyermek, egy évben kétszeri bábelõadáson és 4800 gyermek bibliaismeret oktatáson való részvétele, 50 ezer gyermekhez Jézusról szóló CD-k, ajándékok, kiadványok eljuttatása. Állításuk szerint 2008-ban 45 bábcsoportjuk volt, 200 bábcsoporttal viszont minden második 6-10 év közötti gyermeket el tudnának érni.
A hazavitt „álkeresztyén” ajándékok gyanút keltettek az édesanyában és kisebb oknyomozásba kezdett, még a misszió könyvesboltját is meglátogatta. A döbbenet nem maradt el.
A Sorsfordító „keresztyén” könyvesboltban még az internetes áruháznál is nagyobb választékát találjuk a zsidó témájú könyveknek. A kiadványok negyede ebbe a körbe tartozik, a többi csak közvetetten. De nézzünk más témát is. Idézet Kovács Géza: Lelkipásztor, Lelkimunkások az Újszövetségi Gyülekezetben (Menedék Alapítvány 2003.) címû könyvébõl, melyben a gyermekek megkeresztelését az alábbiakkal magyarázza: „A hitélet felhígult, hiszen ettõl kezdve társadalmi és politikai elõnyt jelentett keresztyénné lenni. Gyorsan terjedt a gyermekek keresztelése. Ebben sokat segített a nép tudatlansága és babonás félelme, meg az Egyháznak az a törekvése, hogy egyetemessé tegye befolyását és uralmát”
A Sorsfordító Könyvesboltban és annak internetes oldalán is megtalálható az Éjféli Kiáltás Misszió két lapja, a Hírek Izraelbõl és az Éjféli Kiáltás.
„Missziónk szándéka ma is az, hogy Jézus Krisztusnak mint Messiásnak a szeretetét tevõlegesen nyilvánítsuk ki a zsidó nép iránt”

„Célunk továbbá a zsidó nép, Isten választott népének erkölcsi támogatása és az antiszemitizmus lerombolása, továbbá az, hogy ezáltal felhívjuk a zsidók figyelmét legnagyobb testvérükre és Messiásukra, Jézus Krisztusra, akinek visszajövetele a küszöbön áll”

Azzal már nem is törõdnek, hogy Jézus Krisztust a zsidók nem fogadják el messiásuknak!
Ha kell, fenyegetnek is. „Aki Izraelt bántja, az az Úr szeme fényét bántja. Ha majd egyszer Isten elé kerülünk az is elbírálás alá fog esni, milyen volt a zsidó néphez való hozzáállásunk.”
A Hírek Izraelbõl címû lap februári száma teljes egészében az izraeli gázai offenzíva helyeslésérõl szól, a több missziót egyesítõ Budapesti Autonóm Gyülekezet lelkipásztora, Görbicz Tamás közöl egy terjedelmes cikket, melyben - a lap állítása szerint - igei alapokon álló indokokkal támasztja alá kiállását Izrael mellett (mármint a gázai vérengzés mellett.) A cikk szerint világunkat a Sátán és démonai a kozmoszból uralják. Természetesen a Magyar Gárda és a magyar nép gyalázását sem hagyja ki.
Ilyen és ehhez hasonló kiadványokkal találkozhat az, aki a Palánta Misszió szórólapján vagy a gyerekeknek szánt színes foglalkoztatókon szereplõ Sorsfordító Könyvesboltot felkeresi. A cél, belenevelni a gyerekekbe a zsidó nép kiválasztottságát, amit õk felsõbbrendûségként értelmeznek. A Messiás, Jézus Krisztus közeli, újbóli földi eljövetelét sugallják az embereknek. Így próbálják meg a „misszionáriusok” elfogadtatni az Új Világrendet, amely azonban csak egy Antikrisztust adhat az emberiségnek.
Eddig az emberek tudatában csak a rettegett HIT Gyülekezete és a Szcientológiai Egyház élt, az Izrael-barát „kisegyházakkal” senki nem foglalkozott. Sajnos még ennél is többen vannak, ha a korábbi cikkünkben felsorolt, a gázai mészárlást helyeslõ szervezetek honlapjait meglátogatjuk és onnan még tovább kattintgatunk, döbbenetbõl döbbenetbe esünk. Mindenhol ugyanazzal találkozunk: felekezetközi, evangelizáló, messiás újabb eljövetele kifejezések, buta zene, felemelt kezû, rángatózó emberek. Semmiben sem különböznek a HIT Gyülekezetétõl, csak eddig háttérben maradtak. A Palánta Misszió terve ördögi, minden második magyar gyerekbõl elbutított, engedelmes Izrael-barát, agymosott kisbirkát akarnak formálni. A könyvesboltban a kiadványokat is önköltségi áron árusítják, ingyen járják az országot a bábelõadásokkal, tartják a biblia ismeretet, a nyári táborokat, fizetik a zenekart, a terembérletet. Vajon kik és honnan finanszírozzák ezeknek a magyar néplelket célba vevõ misszióknak a költségeit?
Nézzük tovább.
Az Omega Misszió a határokat sem kíméli, Székelyudvarhelyre is ellátogatott és a következõkkel „fenyegette” sûrû rángatódzások mellett a várost: „Új Jeruzsálem jellegzetességei jelenjenek meg Székelyudvarhelyen”
A szintén Izrael-barát Budapest Autonóm Gyülekezet is betette a lábát Székelyföldre, annak is rögtön négy városába. Takács Ferenc az izraeli vérengzéssel kapcsolatosan az MTV2 vallási mûsorában a következõket mondja: „Az ítéletnek a trónján a Názáreti Jézus Krisztus, a Messiás fog ülni és nekünk és mindannyiunknak egy körülmetélt zsidóval kell majd szembenézni, amikor majd odaállunk”
Az ügyben a Fidesz felelõssége is megállapítható. Miért nem akadályozta meg a VI. és a VII. kerületben a szervezet iskolákba való bejutását, akár ellenzékben is? Kitõl várjuk el a keresztény értékek képviseletét, talán az ateista MSZP hívõ tagozatától? Miért nem tájékoztatták a szülõket? Vagy ha nem látták át a helyzetet, mégis miért veszik fel a fizetésüket a képviselõk? Balog Zoltán református lelkész a Magyar Országgyûlés Emberjogi, Vallási és Kisebbségi Bizottságának fideszes elnöke nemrégiben a TEKK Mahanaim egyházat méltatta.
A www.internetdetektiv.hu oldalán található az alábbi cikk.
"2009. január 26-án 15 órakor Balog Zoltán a Magyar Országgyûlés Emberjogi, Vallási és Kisebbségi Bizottságának fideszes elnöke fogadta dr. Kováts Györgyöt a Teljes Evangéliumi Keresztény Közösség Mahanaim Gyülekezetének lelkipásztorát, aki a Palánta Gyermek és Ifjúsági Misszió vezetõje.
Tárgyalásuk során hangsúlyozták, hogy az ehhez hasonló munkákra nagy szükség van. Mint kiderült, a misszió rendszerváltás óta végzi a bibliai hitoktatást az egyházi oktatásban részt nem vevõ gyermekek számára"
Az APEH oldalán 170 bejegyzett egyház található, melyeknek felajánlhatjuk adónk 1 %-át, de ezek a „missziók” még különbözõ alapítványokat is létrehoznak, hogy a társadalmi szervezetek részére felajánlható 1 %-ból is részesülhessenek.
A 2007-es adatok alapján a Palánta Missziót is fenntartó TEKK Mahanaim a 23. a támogatottak listáján. A MAZSIHISZ számára 5624-en ajánlották fel adójuk 1 %-át, a Krisna-Tudatú Hívõket ellenben 11 163-an támogatták.
Az azért némi megnyugvásra ad okot, hogy a történelmi keresztény egyházak támogatottsága a magyarországi adómorált tekintve még így is kimagaslik a mezõnybõl.

Módosítás dátuma: 2009. március 08. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 234 vendég böngészi