Főoldal Egyházak Ismerni kell a vallási felekezetek arányát!

Ismerni kell a vallási felekezetek arányát!

E-mail Nyomtatás PDF
A Jobbik tiltakozik a kormány azon elképzelése ellen, amely szerint kihagynák a 2011-es népszámlálás kérdõívébõl a vallási hovatartozásra vonatkozó kérdést.
A Jobbik tiltakozik a kormány azon elképzelése ellen, amely szerint kihagynák a 2011-es népszámlálás kérdõívébõl a vallási hovatartozásra vonatkozó kérdést. Napjaink morális állapotának egyik fokmérõje ugyanis a valláshoz való viszony, a hit szerepe a mindennapokban - áll Mirkóczki Ádám, a Jobbik egyházügyi kabinetvezetõjének közleményében.
A Jobbik szerint fontos, hogy minél pontosabb diagnózist lehessen fölállítani a magyar társadalomról a vallás területén is, hogy a szellemi, lelki élet gyógyítására is megfelelõ lépeseket foganatosíthassunk, ezért fontos, hogy szerepeljen továbbra is a kérdés. Szükséges azt is megtudni, hogy a Magyarországon bejegyzett 231(!) „egyház”, amelynek többsége csak az anyagi lehetõségeket kihasználó destruktív szekta (pl. Magyar Boszorkányszövetség, Metafizikai Hagyomány Egyháza, Szcientológia Egyháza, Üdvhadsereg Szabadegyház-Magyarország stb.), pontosan hány állampolgárt tömörít, és annak fejében milyen összegû állami támogatást, adókedvezményt kap. Valószínûleg nem véletlen, hogy a történelmi egyházakkal ellentétben csak a kis gyülekezetek tiltakoznak az ominózus kérdés ellen, amely a kommunista rezsim korszakától eltekintve 1870 óta mindig is szerepelt a népszámlálási kérdõíveken.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom a parlamentbe kerülve indítványozni fogja az egyházak bejegyzését szabályozó törvény szigorítását, ugyanis tarthatatlan az a jogi gyakorlat, hogy 100 fõ elegendõ egy egyház alapításához, majd hasonló kedvezményekre lesz jogosult, mint egy milliókat tömörítõ történelmi egyház. A jelenleg „egyházakként” bejegyzett gyülekezeteket vizsgálat alá kell vonni, hogy képet kapjon a közvélemény a tényleges felekezeti létszámról, a gyülekezet társadalmi - lelki tevékenységérõl és az állami támogatás mértékérõl. A vizsgálatok eredményei alapján a pusztán profitorientált kisegyházakat, destruktív szektákat meg kell szüntetni.


Módosítás dátuma: 2009. szeptember 26. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 91 vendég böngészi