Főoldal Egyházak
Egyházak

A soros EU-elnökséget betöltő Magyarországért fohászkodtak az egyházi vezetők (mti, Felvidék Ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. január 17. - A magyar elnökség időszaka erősítse Európa népeinek közösségét, járuljon hozzá az alapvető emberi értékek, az élet, a család, az emberi méltóság szolgálatához, a kisebbségek, a különböző nyelvi, etnikai, vallási csoportok megbecsüléséhez és elfogadásához - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke az ökumenikus imahét nyitó ünnepségén vasárnap Budapesten, a Fasori református templomban.

Bővebben...
 

Nemzeti Imanap Árpád-házi Szent Margit ünnepén (Felvidék Ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. január 17.  - A Pázmaneum Társulás felhívja a felvidéki magyar katolikus plébániákat és imaközösségeket, hogy csatlakozzanak a január 18-ára meghirdetett Nemzeti Imanaphoz. Ezen a napon, Árpád-házi Szent Margit ünnepén engeszteljünk a Felvidék különböző magyarlakta egyházközségeiben lélekben egybeforrva magyar nemzetünk lelki megújulásáért!

Bővebben...
 

Magyar titkosszolgálat a Vatikánban (origo)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. január 17. - Az Examiner arról ír, hogy II. János Pál pápa életrajzírója új dokumentumokat talált arról, hogyan épült be a 60-as évektől a magyar titkosszolgálat a Vatikánba. A lap a Catholic News Service cikkét idézve közli, hogy a szovjet blokk titkosszolgálatai igyekeztek manipulálni a vatikáni vitákat és döntéseket.

Bővebben...
 

Az ateista szellemiség lesz a potyázó kényszeregyházak veszte (origo)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. 01. 15. - Autókereskedés fellendítésére is alapítottak már egyházat Magyarországon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint, és az [origo] beszélt olyan szociális intézmény vezetőjével, aki elismerte: azért működnek egyházként, mert így jutnak elég pénzhez a náluk élő öregek ellátására.

Bővebben...
 

Kémenes Lóránt türi plébános, aki ébresztőt fújt a szórványban (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. január 10. - Kémenes Lóránt türi plébánost Gyergyószentmiklóson szentelték pappá 2000-ben. Első állomáshelyén, Marosvásárhelyen a gyerekpasztorációt és a fiatalok lelki irányítását bízták rá. Jogi diplomát szerzett Rómában, 2006-tól egy dél-erdélyi szórványfaluban, Türben szolgál.

Bővebben...
 


206. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 52 vendég böngészi