Főoldal Egyházak
Egyházak

József Szentestéje (barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2010, december 25 - József, az ács felkászálódott a sarokból, és újabb marék rőzsét tett az istálló közepén pislákoló kis tűzre. Meleget alig adott – ha a jászol körül kérődző barmok lehelete nem melegítené, az újszülöttet is megvenné az Isten hidege – de legalább némi fényt lopott a sötét fatákolmányba.

Bővebben...
 

Erdő Péter: Segítőkészek az emberek (origo)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. 12. 25. - A hazai katasztrófák során megmutatkozott, hogy az emberek segítőkészek, nemcsak adományokkal, hanem önkéntes munkával és törődéssel is tudnak egymáson segíteni - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a budapesti Szent István-bazilikában tartott éjféli misén.

Módosítás dátuma: 2010. december 25. szombat Bővebben...
 

Karácsony az egymásra találás ünnepe (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. december 23. - A karácsony az egymásra találás ünnepe, ez váltja ki az ünnep örömét; egymásra találtak a református magyarok is azáltal, hogy létezik a Kárpát-medencében lévő közösségeket magában foglaló egységes Magyar Református Egyház — mondta Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek adott interjújában.

Bővebben...
 

Önvizsgálatra szólította fel a katolikus egyházat a pápa a gyermekek szexuális zaklatása miatt (Kárpátinfo)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. december 20. - XVI. Benedek pápa önvizsgálatra szólította fel hétfőn a katolikus egyházat, s annak átgondolására, hogy mi az, ami lehetővé teszi, hogy papok gyerekeket molesztáljanak.

Bővebben...
 

Erdő Péter: sokat javult a papság helyzete (MR1-Kossuth)

E-mail Nyomtatás PDF


2010.12.18. - Az utóbbi 10-12 évben sokat javult a papság helyzete a fizetések vagy a lakásviszonyok terén - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek a Naplójegyzetek a papság évében című könyve bemutatóján.

Bővebben...
 


209. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 150 vendég böngészi