Főoldal Egyházak
Egyházak

Lembergbe szállították András apostol ereklyéit (Kárpátinfo)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. december 14. - A Vatikánból  a lembergi Székesegyház téren álló Szent András templomba szállították András apostol ereklyéit - közölte a lembergi városi tanács képviselője.

Bővebben...
 

Azonosították Jézus dédanyját (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. december 10. - Szent Izméra elővarázsolt egy rakás halat, és ezután a mennyországba akart jutni. Firenzei iratok szerint ő volt Mária nagyanyja.
Catherine Lawless, a Limericki Egyetem adjunktusa egy 14. és egy 15. századi kéziratból új információkat tudott meg a szent családról, valamit a 14. századi Firenze vallási és kulturális értékeiről. Az iratokat firenzei könyvtárakban őrzik.

Bővebben...
 

EGYHÁZÜLDÖZÉS ÉS EGYHÁZÜLDÖZŐK A KÁDÁR-KORSZAKBAN

E-mail Nyomtatás PDF

MEGHÍVÓ A Szent István Társulat és a Luther Kiadó tisztelettel meghívja önt
EGYHÁZÜLDÖZÉS ÉS EGYHÁZÜLDÖZŐK A KÁDÁR-KORSZAKBAN
című könyvének bemutatójára.

Módosítás dátuma: 2010. december 09. csütörtök Bővebben...
 

Tőkés László közleménye a KRE Közgyűlésében történtek kapcsán (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. december 07. - Tőkés László EP-alelnök, a Királyhágó- melléki Református Egyházkerület előző püspöke, volt temesvári lelkipásztor, az egyházi törvényesség tiszteletben tartása iránti elkötelezettséggel, valamint az Anyaszentegyház kommunista elnyomás alóli felszabadulásának szellemében, a KRE Közgyűléséhez fordult panasszal az Egyházkerületi Választási Bizottság által elkövetett törvénytelenségek, valamint egyes egyházmegyei és egyházkerületi tisztségviselők jogellenes, erkölcsi, politikai szempontból pedig súlyosan aggályos megválasztatása tárgyában.

Bővebben...
 

Adventi kereszt és menóra Magyarországon (NH)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. december 5. - Részlet az ENSZ Emberi Jogok Nyilatkozatából: "Minden ember szabadon születik, és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell, hogy viseltessenek."

Bővebben...
 


210. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 241 vendég böngészi