Főoldal Egyházak
Egyházak

Kálvin és a nők – előadás Nagyölveden (Felvidék Ma, Reformata)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 25. - A nagyölvedi református egyházközség meghívására november 28-án, advent első vasárnapján dr. Békefy Lajos magyarországi református börtönlelkész és dr. Békefy-Röhrig Klaudia lelkész-pasztorálpszichológus tartanak előadást a helyi református templomban.

Bővebben...
 

Magyar állami kitüntetéssel értékelték Berszán Lajos atya munkáját (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 20. - Gyimesfelsőlokon az Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum szombaton tartotta a Szent Erzsébet napi ünnepséget. Kiemelkedő nap volt az iskola életében, hiszen a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki az iskolaalapító Berszán Lajos atyát a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium megalapításáért, a magyar nyelvű oktatás, a magyarságtudat fejlesztéséért.

Bővebben...
 

Ülésezett a Magyarországi Református Egyház Zsinata (Fotómédia)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 20. - 2010. november 18-19-én, csütörtökön és pénteken ülésezett a Magyarországi Református Egyház Zsinata - XIII. zsinati ciklus hatodik ülése

Bővebben...
 

Szembenéz a múlttal Református Egyház? (MTI/reformatus.hu/barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2010, november 18. - Ma kezdődik a Magyarországi Református Egyház legfőbb törvényhozó szervének, a zsinatnak a kétnapos ülése Budapesten. A tanácskozáson többek közt szó lesz az egyház kommunista diktatúra alatti múltjáról is.

Bővebben...
 

Hálaadó istentisztelet Bátyúban (Kárpátinfo.net)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 12. - A korabeli krónikás feljegyzése szerencsére megőrizte a mai kornak az üzenetet: a bátyúi református templom 1910 november 13-i felavatása alkalmával az újbori úrvacsoravétel kegyelmével nem kevesebb, mint 1101(!) gyülekezeti tag élt és azon az ünnepi napon tartottak még esküvőt és keresztelőt is a helyi egyházon belül.

Bővebben...
 


212. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 140 vendég böngészi