Főoldal Egyházak
Egyházak

A református egyház is támogatja a szabad nyelvhasználat érdekében indult aláírásgyűjtést (Felvidék Ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 09. - A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinati Tanácsa november 4-én, Hanván megtartott 8. ülésszakának 13. ülésén többek között tárgyalt a szlovákiai szabad nyelvhasználat érdekében indult aláírásgyűjtésről.

Bővebben...
 

A szlovákiai magyar katolikusok küzdelme saját püspökért és püspökségért (Felvidék Ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 04. - Október 2-án, Révkomáromban, az „Egyház és közösség” c. konferencián ThDr. Karaffa János, a Pázmaneum elnöke "A szlovákiai magyar katolikusok küzdelme saját püspökért és püspökségért" címmel tartott előadást. Tanulmányát most honlapunkon is elolvashatják.

Bővebben...
 

Egyházpolitikai játszmák is fenyegetik a csángóságot (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 04. - Ma, amikor a csángókat a vallásukról kérdezik, nem azt válaszolják már, hogy római katolikus, hanem azt, hogy román katolikus. Egy identitásvesztés indul el magának a hitnek a megnevezésében is, hogy nem római katolikusként tanítják már nekik. Nagy egyházpolitikai játszmák csapdájába is esik a csángóság ezekben a kérdésekben.

Bővebben...
 

Halloween-ellenes kampány Olaszországban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. október 31. - Halloween-ellenes vallási és kulturális kampányt hirdettek Olaszországban: a keresztény jelképeket védő egyház mellett az olasz városok is saját tradícióikat hirdetik az amerikai ünneppel szemben.

Módosítás dátuma: 2010. október 31. vasárnap Bővebben...
 

Ma van a Reformáció Napja (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 31. - 1517. október 31 – Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes hangos kalapácsütésekkel – melyeket egész Európában hallani lehetett – kiszegezte a 95 tételét a wittenbergi vártemplom ajtajára.

Módosítás dátuma: 2010. november 01. hétfő Bővebben...
 


213. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 143 vendég böngészi