Főoldal Egyházak
Egyházak

XVI. Benedek: A bevándorlóknak kötelességük beilleszkedni (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 27. - A bevándorlóknak kötelességük beilleszkedni az európai társadalomba XVI. Benedek pápa szerint. A katolikus egyházfő úgy fogalmazott: minden országnak jogában áll törvényeket hozni a bevándorlók integrációja érdekében.

Bővebben...
 

A magyar állam kitüntette Böjte Csabát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. október 22. - Böjte Csaba számára a mostani kitüntetés jelzés arra vonatkozóan, hogy gyermekmentő tevékenységét elismerik, és ezzel jó irányban halad.

Bővebben...
 

Nagyváradon újraválasztották Csűry István püspököt (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 22. - Csűry István nagyvárad-őssi parókus lelkészt kérték fel tegnap a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöki tisztségének ellátására, azaz a korábbi helyettes püspöki és egyéves időtartamú missziója után egy teljes, hatéves mandátummal bízták meg. A választó közgyűlés viszont új főgondnok vezetése mellett döntött, így a szatmárnémeti Varga Attila váltja az érmihályfalvi Kovács Zoltánt.

Bővebben...
 

Erdély és a pápa látogatása (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 16. - Hosszú ideje nyitott a kérdés, hiszen tizenegy esztendeje az ortodox Bukarestbe elment az akkori egyházfő, II. János Pál, de magyar híveihez Csíksomlyóra nem jutott el. Időszerű lehet-e mostanában egy pápai vizit a somlyói nyeregben? Erről kérdezi Jakubinyi György gyulafehérvári érseket Gadácsi János.

Bővebben...
 

Magyarok Nagyosszonyának ünnepe van ma (Felvidék Ma, Vasárnapi Kalauz)

E-mail Nyomtatás PDF

2010.10.08. - Istennek, Jézus Krisztusnak anyja: Magyarország Pátrónája, Védőasszonya. Az ország az Ő ajándéka, Szent István végrendeletével öröksége, családja és birtoka is... Meggyökerezett tiszteletét hirdetik az ország alkotmányjogi kincsei: a Szentkorona, a koronázó palást, az országzászló is.

Bővebben...
 


214. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 137 vendég böngészi