Főoldal Egyházak
Egyházak

Tanácskozás a Mária-útról (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 7. - Csíksomlyón az 1400 km-es Mária-út kiépítéséről tartottak tanácskozást, melynek célja a terv ismertetése és népszerűsítése volt. A Mária-út kereszt alakban fogja behá- lózni Közép-Európát, úgy hogy a Budapesten találkozó útszakaszok egyike Czestochowatól Medjugorje-ig, a másik pedig Mariazelltől Csíksomlyóig terjed.

Módosítás dátuma: 2010. október 08. péntek Bővebben...
 

Bogdánffy Szilárdot boldoggá avatják (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 6. - Nagyváradon október 30.-án avatják boldoggá a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye mártír püspökét. Dr. Bogdánffy Szilárdot, 1949. február 14.-én, titokban szentelték püspökké a bukaresti nunciatúrán, majd pár év múlva a kommunista egyházüldözések áldozata lett. Évszázadok óta ez az első boldoggá avatás Nagyváradon, mely várhatóan szentté-avatások sorát indítja meg Partiumban és Erdélyben.

Bővebben...
 

A kalocsai börtönbe látogatott Böjte Csaba (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 04. - 2010. október másodikán a Kalocsai Fegyház és Börtön meghívására az intézetbe látogatott Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője. Az esemény aktualitását az intézetben működő Bárka missziós közösségbe járó fogvatartott nők segítő szándéka és hite tette lehetővé.

Bővebben...
 

Emlékházat avatnak Márton Áron tiszteletére (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. szeptember 29. - A kommunista hatalom által évekre börtönbe zárt és kényszerlakhelyre ítélt püspök ismerte, értette és szerette népét. Talán éppen ezzel magyarázható, hogy emléke máig elevenen él Székelyföldön, „tanítása és példája világító jel” sokak számára.

Bővebben...
 

Róma után Érsekújvárott is találkoztak Szent Tarzíciusz követői (Felvidék Ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010.09.27. A Római Nemzetközi Ministránstalálkozó utótalálkozójaként szervezték meg a hagyományos Szent Imre Ministránsnapot szeptember 25-én az érsekújvári plébánián. A Szent Imre Ministránsnapra immár negyedik alkalommal került sor a Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás rendezésében.

Bővebben...
 


215. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 138 vendég böngészi