Főoldal Egyházak
Egyházak

Magyar és keresztény értékek hordózói Kárpátalján (Karpatinfo.net)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. szeptember 22. - Nagyszőlős központjától nem messze található a Mennybemenetel plébániatemplom. A plébániatemplom területén egy ferences rendház is található hozzá tartozó plébániatemplommal.

Bővebben...
 

Semjén Zsolt meghívta Irinej szerb pátriárkát (Vajdaságma.info)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. szeptember 18. - Magyarországi látogatásra hívta meg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Irinej szerb pátriárkát. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szombaton Belgrádban találkozott a szerb ortodox egyház vezetőjével.

Bővebben...
 

A vallás visszaszorulása és a "celebkultúra" ellen emelt szót Londonban a pápa (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. szeptember 18. - A brit ifjakat a "celebkultúra" és a pénz jelentette "felületes értékek" túlzott tiszteletétől óvta, a brit közélet vezető személyiségeit pedig a vallás "általános visszaszorulásának"  veszélyére figyelmeztette pénteken Londonban a katolikus egyházfő, akinek nagy-britanniai látogatását biztonsági incidens árnyékolta be.

Bővebben...
 

Feltűzték a kokárdát Pusztinán (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. szeptember 17. - Abból az alkalomból, hogy magyar a parlament megszavazta a kettős állampolgárságról szóló törvényt, a Csongrád megyei Mindszent város római katolikus hívei egy lourdes-i barlangot adományoztak a pusztinai Magyar Háznak, amit magyar mise keretében adtak át határon túli testvéreinknek. A misét Perlaki György, Mindszent egykori plébánosa celebrálta szeptember 12-én. Az ünnepen a falu apraja-nagyja feltűzte a kokárdát.

Bővebben...
 

Feszültségoldás: XVI. Benedek pápa Nagy-Britanniába érkezett (HVG)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. szeptember 16. - Nagy-Britanniába érkezett csütörtökön XVI. Benedek pápa. A katolikus egyházfő a skóciai fővárosban, Edinburghban kezdte négynapos állami látogatását. Itt fogadta őt vendéglátója, II. Erzsébet királynő.

Bővebben...
 


216. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 145 vendég böngészi