Főoldal Egyházak
Egyházak

Nemzetközi környezetvédelmi zarándoklat indul Esztergomból (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. augusztus 25. - Ötnapos nemzetközi környezetvédelmi zarándoklat indul Esztergomból jövő szerdán; a Pozsony érintésével a mariazelli Mária-kegyhelyig tartó zarándoklat kezdetén szentmisét tartanak, ezt Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa elnökének áldása követi - tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága az MTI-t.

Bővebben...
 

Katolikus központ létesült a Selye János Egyetemen (Felvidék Ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010.08.24. - Róbert Bezák nagyszombati megyéspüspök új Katolikus Központot létesített Komáromban a Selye János Egyetem diákjainak. A boldog Salkaházi Sára nevét viselő központ fő küldetése, hogy lelki segítséget nyújtson a nem egyházi egyetemek katolikus hallgatóinak. A központ vezetője Nagy Péter lelkész.

Bővebben...
 

Megjelent a Szent Kereszt Ökumenikus Magazin

E-mail Nyomtatás PDF


Már kapható az újságárusoknál a Szent Kereszt Ökumenikus Magazin ez évi 3. száma.

Bővebben...
 

Szent István király „Égi királynénk” oltalmára bízta hazánkat (barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2010.08.15. - Augusztus 20-ról hellyel-közzel valami keveset hallottunk diákként az iskolákban, de arról már nem, hogy István királyhoz két fontos eseménnyel kapcsolódik augusztus 15-e. Ez a nap Szűz Mária mennybe menetelének napja a keresztény világban. A magyarok történelmében és keresztény mivoltunkban egyben a magyarok Nagyboldog Asszonyának ünnepe is.

Bővebben...
 

Böjte Csaba: Bátorítlak, hogy útra kelj! (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. augusztus 10. - A mi Urunk Jézus Krisztus jó nyugodtan üldögélhetett volna a Mennyei Atya jobbján, hogy onnan kommentálja a földi eseményeket, de ő nem ezt a kényelmes utat választotta, hanem eljött közénk, vállalta az emberi létet, annak minden gondjával, nehézségével, örömével. Bátran a földi pályára lépett!

Bővebben...
 


218. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 140 vendég böngészi