Főoldal Egyházak
Egyházak

Megtalálták Keresztelő Szent János maradványait? (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. augusztus 6. - Egy kőládikó rejtheti Keresztelő Szent János földi maradványait bolgár régészek szerint, akik az ereklyetartóra Szozopol közelében, egy V. századi monostorban bukkantak.

Bővebben...
 

Böjte Csaba: Gyere, építsük fel Szűz Mária csodaszép kertjét Csíksomlyón! (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. augusztus 3. - Olyan jó lenne, ha Csíksomlyón építhetnénk egy csodaszép kertet a Boldogságos Szűzanya tiszteletére. Egy olyan kertet, melyben Mária kézen foghatja a hozzá zarándokolókat, és a maga életútján hosszanvezetve tanítaná, vigasztalná, bátorítaná, hogy Szent Fiát követve mi is célba érjünk, és már itt, ezen a Földön boldogok legyünk.

Bővebben...
 

Vasárnapi gondolatok (Felvidék Ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010.08.01. - Az alábbiakban Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferens püspöke, a Magyar Katolikus Családegyesület elnökének gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal. Kedves családok és házaspárok, kedves családokat szerető szerzetes- és paptestestvérek, kedves mindnyájan, akik a család és az élet mellett álltok!

Bővebben...
 

Újabb épületet vett bérbe a dévai Szent Ferenc Alapítvány (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. július 31. - 49 évre adta bérbe a Stubenberg-kastélyt a székelyhídi önkormányzat a dévai Szent Ferenc Alapítványnak. A 200 éves épületben az elmúlt évtizedekben középiskola működött. A kastélyt most fel kell újítani.

Bővebben...
 

Több magyar plébániát megszüntettek (Felvidék Ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010.07.25. - A Nagyszombati Egyházmegyében több plébániát is megszüntettek a magyarlakta vidékeken, amelyre a jelentős magyar ajkú paphiány is magyarázat lehet. A zsigárdi és a negyedi plébániákat megszüntették, és Farkasdhoz csatolták.

Bővebben...
 


219. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 141 vendég böngészi