Főoldal Egyházak
Egyházak

Négy évszázad, háromszáz kiadás – 420 éves a Vizsolyi Biblia (Prae - Történelem Portál/kuruc.info)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. július 24. - Kis híján betiltották, az eredetileg kinyomtatott nyolcszáz darabból mára alig több, mint ötven maradt fenn, vizsolyi példányának lapjaiból évtizedeken át tépkedték a lapokat garázda kezek, nyolc esztendővel ezelőtt még el is lopták — egyik legfontosabb nyelvemlékünk kalandos története.

Módosítás dátuma: 2010. július 24. szombat Bővebben...
 

Háromezer résztvevőt várnak a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozóra (mti)

E-mail Nyomtatás PDF

2010.07.13. Mintegy háromezer résztvevőt várnak a szerdán kezdődő Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra; az ötnapos fesztivált az idén a Békés megyei Szarvason rendezik meg - közölték a szervezők kedden budapesti sajtótájékoztatójukon.

Bővebben...
 

Csaba testvér megtartotta hálaadó szentmiséjét (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. július 11. - Ünnepélyes külsőségek között 2010. július 10-én délután 6 órakor Böjte Csaba ferences szerzetes megtartotta hálaadó szentmiséjét Budapesten, a Szent István bazilikában.

Bővebben...
 

Csíksomlyóra látogat a pápa? (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. július 09. - Meghívja a pápát Romániába, határozott a Román Ortodox Egyház. Az elmúlt napokban ülésezett a legfelsőbb egyházi tanács, a szinódus, amely elfogadta Daniel pátriárka javaslatát, hogy meghívót küldjenek őszentségének, XVI.Benedeknek.

Bővebben...
 

Böjte Csaba és munkatársai médiatáborba hívnak Csíksomlyóra (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. július 06. - Július 19-24 között sor kerül a tavasszal Déván már megrendezett médiatábor folytatására, ezúttal Csíksomlyó a helyszín. A helyek száma 30, ebből 20 hely van fenntartva a Szent Ferenc Alapítvány fiataljainak, és van még 10 szabad hely, azoknak a székelyföldi középiskolásoknak, akik nem az alapítvány intézeteibe járnak.

Bővebben...
 


220. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 236 vendég böngészi