Főoldal Egyházak
Egyházak

Eldönthetetlen vitába vetette bele magát a magyar kormány [origo]

E-mail Nyomtatás PDF

2010. 07. 03. - Határozatban állt ki a magyar kormány az olaszországi iskolákban elhelyezett feszületek mellett. A kormány ezzel állást foglalt abban a lassan egész Európát érintő, Amerikát és Oroszországot is megmozgató vitában, amely nyolc éve kezdődött egy finn nő panaszával.

Bővebben...
 

Befejezték a tiltakozást a clevelandi magyar templomban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. július 2. - Befejezték a tiltakozást a hívők csütörtökön a clevelandi Szent Imre római katolikus magyar templomban, ahová előzőleg bezárkóztak a templom bezárása elleni tiltakozásul. Követelésüket elérték: a bezárásról döntő megyéspüspök beleegyezett, hogy találkozik velük.

Bővebben...
 

Semjén támogatja az olaszokat feszület-ügyben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. július 1. - Magyarország is csatlakozik azon országokhoz, amelyek kiállnak Olaszország mellett, miután a strasbourgi bíróság tavaly a vallásszabadsággal és a szülők neveléshez való jogával ellentétesnek találta az iskolákban elhelyezett feszületet, jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Semjén szerint a feszület nem csak vallási szimbólum, hanem számos népnek az identitásához, kulturális-nemzeti önazonosságához tartozik.

Bővebben...
 

Csángó gyerekek vakációztak Nagyváradon (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. június 29. - Egy hétig a Csillagvárosi Református Egyházközség vendége volt 13 csángó gyermek és két kísérőjük. A fiatalok megismerkedtek a várossal, lehetőségük nyílt kikapcsolódásra is, mi több, múlt szombaton Sólyomkővárra is ellátogattak.

Bővebben...
 

Tragédia Medgyesen: megölte két gyerekét, majd magával is végzett az unitárius lelkész (Krónika)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. június 27. - A medgyesi unitárius lelkész két gyereke öt, illetve hét éves volt. Utoljára apjukkal együtt látták a városban, amikor bevásárolni mentek.

Bővebben...
 


221. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 194 vendég böngészi