Főoldal Egyházak
Egyházak

Szlovák-magyar imanapot rendeztek Mátraverebély-Szentkúton (Felvidák Ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010.06.26. - Június 26-án rendezték meg a harmadik szlovák-magyar imanapot a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. A katolikus püspökök Szűz Mária oltalmát kérték imáikban a magyar és a szlovák nemzetnek. Az eseményen részt vett Beer Miklós váci és František Tondra szepességi püspök is.

Bővebben...
 

Gondolatok Keresztelő Szent János születése napjára (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. június 26. - Amilyen sok adatot találunk Keresztelő Szent Jánosról a Bibliában, olyan nehéz összeraknunk a róla alkotott helyes képet. Másként látják és láttatják az evangélisták és Jézus kortársai, mást olvasnak ki missziójából az első keresztények és mást az egyházatyák.

Bővebben...
 

Sikkasztásgyanú a győri egyházmegyénél (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. június 26. - Pápai Lajos, győri megyés püspök feljelentette az egyházmegyei számvevőszék két volt alkalmazottját. A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya sikkasztás megalapozott gyanúja miatt nyomoz, írja a kisalfold.hu.

Bővebben...
 

Egy lépésre a Hitgyülitől? (barikád.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2010-06-25 - "Havenu Shalom" egy csíkszeredai templomban
Az elmúlt napokban több olvasónk fordult hozzánk, jelezve, hogy a csíkszeredai Szent Ágoston plébánián május 9-én tartott első áldozási ünnepség nem egészen a keresztény szellemiség jegyében zajlott.

Bővebben...
 

Ismét kéttornyú lesz a pesti Nagyboldogasszony Ortodox Székesegyház (kuruc.info)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. június 15. - Ha néhány héttel ezelőtt fölnéztünk a pesti Petőfi téren álló Nagyboldogasszony Ortodox Székesegyházra, az volt az első észrevételünk, hogy a klasszicizmusba hajló, gyönyörű copf stílusú templomnak hiányzik a déli, tehát az Erzsébet híd felőli tornya. Mint megannyi mást, a manapság az Istenszülő Nagyboldogasszonyról elnevezett Orosz Ortodox Székesegyház tornyát is elvitte a második világháború. A hatvanöt évvel ezelőtt megrongálódott tornyot most újraépítik.

Bővebben...
 


222. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 207 vendég böngészi