Főoldal Egyházak
Egyházak

Elhunyt Erdély katolikus érseke (Magyar Kurír)

E-mail Nyomtatás PDF

Húsvét vasárnap, 2010 április 4-én, 81 éves korában elhunyt Bálint Lajos érsek, a Gyulafehérvári Főegyházmegye korábbi főpásztora.

Bővebben...
 

Görög katolikus papszentelés Batáron (Kárpátinfo hetilap)

E-mail Nyomtatás PDF

2010-04-05 - Küldetésünk van e világban
Gyümölcsoltó Boldogasszony, Urunk megtestesülésének hírüladása, Istenszülő Szűz Mária örömhírvétele napján ünnepi Szent Liturgia keretében szentelték pappá az idén százéves batári görög katolikus templomban a falu szülöttjét, Szűcs Ferencet.

Bővebben...
 

Csaba testvér: Szólásnak vagyon ideje – a jókról! (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. április 05. - Húsvét másodnapja van! Nagy belső indítást érzek, hogy elmenjek én is locsolni. Hatalmas vödör hideg vízzel szembe önteni azokat akik alszanak. 2010 tavaszán leginkább azokat szeretném meglocsolni, hideg ébresztő vízzel, kiket nagy nagy szeretettel éveken keresztül egy egy lelkiismeretes pap, szerzetes mindent félretéve nevelt, oktatott, hittan órákon, vagy kollégiumokban, iskolapadokban...

Bővebben...
 

Kiakasztotta a zsidókat a vatikáni szónok nagypénteki beszéde [origo]

E-mail Nyomtatás PDF

2010. 04. 03. - Indirekt módon az üldözött zsidókhoz hasonlította a pedofilügyek kezelése miatt támadott egyházat a Vatikán nagypénteki szónoka. Az egyház ugyan jelezte, a prédikáció nem a hivatalos álláspontot tükrözte, de a felzúdulást ez sem csökkentette.

Bővebben...
 

Vona Gábor levele Osztie Zoltán atyához (barikád.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2010-03-31 -  Sajnálom, hogy ennek a levélnek meg kell születnie, hiszen atyára úgy tekintettem mindig, mint az Egyház egyik legtisztességesebb és a közéletben leginkább tisztán látó szolgájára. Talán Zoltán atya is emlékszik, hogy 2001-ben az ELTE hallgatójaként én szerveztem azt a konferenciát, amelynek címe Kereszténység és közélet volt, és amelyen előadóként a KÉSZ vezetőjeként Ön is szerepelt.

Bővebben...
 


229. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 194 vendég böngészi