Főoldal Egyházak
Egyházak

Erdő Péter: át kell érezni, milyen nagy szükség van az egységre (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2013. január 20. - Budapest - A keresztényeknek sürgetően át kell érezniük, hogy milyen nagy szükségük van az egységre - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Krisztus-hívők egységéért tartott ökumenikus imahét ünnepi országos nyitó istentiszteletén vasárnap Budapesten, a Fasori evangélikus templomban.

Módosítás dátuma: 2013. január 20. vasárnap Bővebben...
 

Erdő Péter szentmisét tart Árpád-házi Szent Margit emlékére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. január 18. - Budapest - Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek ünnepi szentmisét mutat be Árpád-házi Szent Margit emléknapjához kapcsolódóan vasárnap a margitszigeti domonkos kolostor romjainál, és szentmisével köszönti a Mária Rádió hetedik születésnapját - közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Bővebben...
 

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. január 16. - Budapest - Ünnepi istentisztelettel kezdődik az ökumenikus imahét vasárnap Budapesten, a Városligeti fasori evangélikus templomban.

Bővebben...
 

Koch bíboros szerint elképzelhetetlen a II. vatikáni zsinat megkérdőjelezése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. január 16. - Vatikánváros - A katolikus egyház nem változtathatja meg álláspontját a II. vatikáni zsinattal (1962-65) kapcsolatban, beleértve a katolikus egyház és a nem keresztény vallások kapcsolatáról szóló, "Nostra Aetate" kezdetű nyilatkozatot is - jelentette ki Kurt Koch bíboros, a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa elnöke.

Bővebben...
 

A jordán érsek megnyitja a templomokat a szíriai menekültek számára (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. január 14. - Ammán - A római katolikus egyház megnyitja templomait és egyházi létesítményeit Jordániában, hogy szállást biztosítson szíriai menekülteknek, akiknek a menekülttáborában több száz sátor összedőlt az ítéletidőben - közölte Marún Laham jordán érsek, a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus helytartója.

Bővebben...
 


170. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 199 vendég böngészi