Főoldal Egyházak
Egyházak

Gáncs Péter: életerős új közösség létrejötte után következhet templomépítés (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



2012. december 28. - Budapest - Csak életerős új egyházi közösség létrejötte után következhet a templomépítés, a hívek összetartásához pedig elhivatott lelkészi munka szükséges, emiatt nagyon fontos a lelkészképzés, a továbbképzés és a hivatásgondozás - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek.

Módosítás dátuma: 2012. december 28. péntek Bővebben...
 

Bölcskei Gusztáv: júniusban összeül a Magyar Református Egyház közös zsinata (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2012. december 28. - Budapest - Jövő júniusban összeül Debrecenben az egész Kárpát-medencében jelen lévő Magyar Református Egyház közös zsinata a református vallás alapjául szolgáló Heidelbergi Káté megjelenésének 450 éves évfordulója alkalmából - mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek.

Módosítás dátuma: 2012. december 28. péntek Bővebben...
 

Bölcskei Gusztáv: csak pillanatnyi megoldást találtak az egyházfinanszírozásra (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 27. - Budapest - Csak pillanatnyi megoldást talált a kormányzat az egyházfinanszírozásra, amikor arról döntött, hogy a személyi jövedelemadó (szja) egyszázalékos felajánlásait jövőre az összes befolyt szja 0,9 százalékára egészíti ki a költségvetés - mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek.

Bővebben...
 

Gáncs Péter: a kormányzat partnernek tekinti az egyházakat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 27. - Budapest - A kormányzat partnernek tekinti az egyházakat az ország felemelkedésének előmozdításában, amihez többek között az oktatási, szociális intézményeikkel járulhatnak hozzá - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek.

Bővebben...
 

Húszéves a debreceni Nagytemplomi Református Egyházközség kórusa - A Szent Péter-bazilika is befogadta őket (MTI-Press)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 27. - Az első és eddig egyetlen protestáns kórusként a vatikáni Szent Péter-bazilikában is énekelt a Nagytemplomi Református Egyházközség kórusa, amely Vass Sándor karnagy vezetésével mára a Debrecen jelképének számító Nagytemplom istentiszteleteinek elmaradhatatlan színfoltjává vált.

Bővebben...
 


173. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 130 vendég böngészi