Főoldal Egyházak
Egyházak

Konferencia az EP-ben a katolikus intézmények szociális és humanitárius tevékenységéről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 27. - Brüsszel - Minden gyermek értékes kincs, és a kallódók felemelése nem csupán jótékonykodás, hanem a jövőről való racionális gondoskodás is - hangsúlyozta Böjte Csaba ferences szerzetes kedden Brüsszelben, a különböző katolikus intézmények szociális és humanitárius tevékenységéről tartott konferencián, az Európai Parlament (EP) székházában.

Bővebben...
 

Egyházi vezetők: további tárgyalásokra van szükség az állam és az egyházak között (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 27. - Budapest - A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők keddi találkozójukon egyetértettek abban, hogy további tárgyalásokra van szükség az állam és az egyházak között ahhoz, hogy felszámolják a bizonytalanságokat az egyházak által ellátott közfeladatok finanszírozása terén - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

Bővebben...
 

Kegyelmet kap a pápa volt komornyikja az olasz sajtó szerint (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 26. - Vatikánváros – Pápai kegyelemmel karácsonyra szabadul a vatikáni börtönből Paolo Gabriele, XVI. Benedek lopásért másfél évre ítélt volt komornyikja - értesült a Vatican Insider című olasz hírportál.

Bővebben...
 

A Hetek: A jók voltak kevesebben (Magyar Kurír – 2012. november 26.)

E-mail Nyomtatás PDF

Ezzel címmel számol be arról, hogy a közelmúltban az Egyházfórum Alapítvány másodszor adta át a Fidentia pro ecclesia (Bátorság az egyházért) emlékérmet két olyan személynek, akik „áldozatkész, alapvető, hiánypótló és színvonalas” egyháztörténeti kutatómunkát végeztek.

Bővebben...
 

Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért imádkoztak Körmend-Horvátnádalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 25. - Körmend - Bódi Mária Magdolna, egy 1945-ben vértanú halált szenvedett balatonfűzfői munkáslány mielőbbi boldoggá avatásáért imádkoztak a hívek vasárnap a Vas megyei Körmend-Horvátnádalján, és felavatták a helyi templomkertben állított emlékművét is.

Bővebben...
 


180. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 214 vendég böngészi