Főoldal Egyházak
Egyházak

Szobrot állítottak Mindszenty Józsefnek Szentesen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 18. - Szobrot állítottak Mindszenty József bíborosnak Szentesen, Lantos Györgyi és Máté István csongrádi művészházaspár alkotását a Szent Anna-templom kertjében avatták föl vasárnap.

Módosítás dátuma: 2012. november 19. hétfő Bővebben...
 

Könnyező Szűzanya-búcsú Nagyszombatban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Nagyszombat, 2012. november 17. - Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b) a szertartás részeként megáldja a bort a szlovákiai Nagyszombatban, a Szent Miklós-exkatedrálisban, ahol Könnyező Szűzanyára emlékeznek szentmise keretében 2012. november 17-én.

Módosítás dátuma: 2012. november 17. szombat Bővebben...
 

Erdő Péter: Nagy erőfeszítésre van szükség a megmaradáshoz (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



2012. november 17. - Nagyszombat - Az egész civilizáció gazdasági válságjelenségei különösen nagy mértékben sújtják a magyarságot, ezért ennek a közösségnek kétszeres erőfeszítésre van szüksége a megmaradáshoz - mutatott rá Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton Szlovákiában, a nagyszombati Szent Miklós székesegyházban tartott szentbeszédében.

Módosítás dátuma: 2012. november 17. szombat Bővebben...
 

Orbán Madridban: a keresztény értékeken alapuló politika fogja megújítani Európát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 17. - Orbán Viktor szerint a keresztény értékeken alapuló politika a történelem folyamán immár sokadszor fogja megújítani Európát. A miniszterelnök ezt szombaton mondta Madridban, ahol Remény és keresztény válasz a válságra címmel előadást tartott a spanyol főváros Szent Pál Egyetemén.

Bővebben...
 

Európai protestáns elnök: nyitottságnak kell jellemeznie az egyház tevékenységét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 15. - Budapest - Az egyház tevékenységét a nyitottságnak, a készségnek és a bizalomnak kell jellemeznie, ezzel lehet a vallási közösségeket megújítani - mondta Thomas Wipf, az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) elnöke a Magyarországi Református Egyház zsinatának csütörtöki ülésén Budapesten.

Bővebben...
 


182. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 141 vendég böngészi