Főoldal Egyházak
Egyházak

Boldoggá avatták a 400 éve Prágában meggyilkolt ferences szerzeteseket (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. október 13. - Boldoggá avattak szombaton Prágában 14 ferences szerzetest, akiket a XVII. század elején a helyiek árulónak minősítettek, és emiatt megkínozták, majd meggyilkolták őket.

Bővebben...
 

Honlap indult a hit évének kezdete alkalmából (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. október 12. - A hit éve kezdetén, csütörtökön indította el a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK)  titkársága a www.hiteve.katolikus.hu honlapot, amely tájékoztat az új evangelizáció szellemében rendezett tematikus év legjelentősebb hazai eseményeiről és beszámol a világegyházi történésekről is - közölte az MKPK sajtószolgálata az MTI-vel.

Bővebben...
 

Szombaton rendezik meg a nagymarosi ifjúsági találkozót (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. október 2. - Szombaton ismét megtartják a nagymarosi ifjúsági találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer, májusban és októberben megrendezett országos lelkinapja. Az országos lelkinapra sok határon túli fiatalt is várnak, különösen a Nagymaroshoz közeli Felvidékről - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.


Bővebben...
 

Elkészült a devecseri ökumenikus kápolna (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



2012. október 2. - A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett ökumenikus kápolna a devecseri lakóparkban 2012. október 1-jén.

 

Módosítás dátuma: 2012. október 02. kedd Bővebben...
 

A közösségi hálókban az evangelizáció új területeit látja a római katolikus egyház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. október 1. - Róma - A folyamatosan bővülő digitális világban történő evangelizáció lesz a témája a 2013-as Tömegkommunikációs Világnapnak - jelentette be a Vatikán, mely egyre nagyobb szerepet vállal a főleg fiatalok látogatta közösségi hálókon is.


Bővebben...
 


190. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 211 vendég böngészi