Főoldal Egyházak
Egyházak

Irodalmi tábor a Csaba testvér gondjaira bízott gyerekekkel Csíksomlyón (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. augusztus 10. - A rá bízott, irodalmat kedvelő gyerekeknek irodalmi tábort szervezett Csíksomlyón Böjte Csaba. A hasznos nyári kikapcsolódás kapcsán így vall Csaba testvér: „a költészet felöltöztetett mondanivaló, járjanak szép ruhában a gondolataink!"

Bővebben...
 

Újabb feljelentők újabb feljelentése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. augusztus 8. - Nyílt levelet írtak a magyar vallástörvény ügyében
Viviane Redingnek, az  Európai Bizottság Alelnökének és a jogérvényesülésért, alapvető jogokért és uniós polgárságért felelős európai biztosnak, illetve Thomas Hammarbergnek, az Európa Tanács emberi jogi biztosának írt nyílt levelet az egykori magyar demokratikus ellenzék a magyarországi vallásszabadság ügyében.

Bővebben...
 

Állásfoglalás a Gordon-tetőre tervezett Krisztus-kilátóval kapcsolatban (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. augusztus 5. - Hargita Megye Tanácsa Főépítészi Hivatala mellett, a főépítész láttamozásának szakmai megalapozását biztosító, elemző, tanácsadó és szakértő hatáskörben tevékenykedő konzultatív testületként működő Terület- és Városrendezési Bizottság tagjaiként megdöbbenéssel értesültünk a sajtóból, hogy Önök egy 22 méter magas Krisztus-szobor és -kilátó építésébe kezdtek a Farkaslaka község Székelyszentlélek falu külterületén. Ezúton értesítjük önöket és a közvéleményt a tanács tagjainak álláspontjáról.

Bővebben...
 

150 éves a beregszászi Dalárda (Kárpátinfo)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. augusztus 4. - Vasárnap ünnepi istentiszteletre került sor a beregszászi református templomban, amikor is hálát adtak Istennek a 150 évvel ezelőtt alakult, és szinte megszakítás nélkül működő Dalárdáért.

Bővebben...
 

Az evangélikus egyház sem örül a Hit Gyülekezetének (barikád.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2011. augusztus 1. - Szerkesztőségünk utánajárt, hogy a magyar történelmi egyházak hogyan vélekednek az új egyházügyi törvényről. A katolikusokat egy hét alatt sem sikerült elérnünk, a reformátusok pedig közölték, hogy a barikad.hu-nak nem nyilatkoznak. Egyedül az evangélikusok adtak hangot véleményüknek.

Bővebben...
 


194. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 147 vendég böngészi