Főoldal fotó Fotópályázat a környzetvédelemért

Fotópályázat a környzetvédelemért

E-mail Nyomtatás PDF

2010. május 06. - Mutasd meg a természet arcait! Ezzel a felhívással indul hetedik alkalommal a Bayer és az UNEP Klímavédelmi Fotópályázata. A célja felhívni az emberek figyelmét a biodiverzitás fontosságára, hogy megőrizhessük Földünk biológiai sokszínűségét, szimbiózisban éljünk a minket körülvevő élővilággal.
A fotópályázat elnökéhez, Dr. Juhász Árpádhoz idén újabb személyiségek csatlakoznak, Peller Mariann és Kucsera Gábor.
„Hét évtizede járom az erdőket, réteket: s ezalatt virágok, fák, rovarok, madarak tucatjaival kötöttem barátságot. Minden ősszel meghallgatom a szarvasbikák bőgését és várom tavasszal a kakukkok hangját, utóbbiakét sajnos egyre ritkábban. És a virágok közt sem találok jó néhányat mostanában, olyan helyeken, ahol korábban mindig bőségesen nyíltak. Közülük néhányat már csak védett, titkos lelőhelyeken lehet megtalálni. Pedig unokáimnak is szeretném még megmutatni kedvenc fáimat, cserjéimet, virágaimat. Ezért is fontos nekem az élővilág sokféleségének megőrzése" - nyilatkozott romantikusan Juhász Árpád.
A pályázatokat a www.termeszetarcai.com weboldalon lehet feltölteni 2010. április 8. és május 31. között. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes fotók készítőit professzionális kategóriákban pénzjutalommal, amatőr és junior (12-18 év közötti) kategóriákban a fotózáshoz kapcsolódó értékes tárgyi nyereményekkel díjazzák.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 103 vendég böngészi