Főoldal Ajánló Megjelent az Arany Tarsoly legfrissebb száma

Megjelent az Arany Tarsoly legfrissebb száma

E-mail Nyomtatás PDF

A régen várt augusztus-szeptemberi szám után most már az októberi szám is kapható!
A tartalomból:
Koszta Péter Ilyen a sakk... című írásában a centrum, a középpont fontosságáról ír, hiszen ősi törvény, hogy aki a közepet uralja, az ural mindent!
"Ha az egyének önmagunkban is erősek, önmagukban is teljesek, akkor az általuk formált közösség is teljes, és egységes lesz. A teljes és egységes közösség pedig segíteni tudja az egyén önálló kiteljesedését, így az áramlás oda-vissza működik, és a folyamat során az egyén és a közösség egymást segíti. A magyar egyén magyarságán keresztül kiteljesedik emberré, és az emberekké vált kiteljesedett egyénekből álló magyar nemzet keretet, segítséget ad az egyénnek, hogy az az útját tudja járni. Ez nekünk magyar egyéneknek azt jelenti, hogy fel kell vállalnunk magyarságunkat, ki kell nyilatkoznunk, hogy az isteni eredethez csakis a magyarságunkon keresztül tudunk eljutni. Tudnunk és élnünk kell azt is, hogy ebben a Jóisten, a "Magyarok Istene" és (vér)testvérünk Jézus minden segítsége megadatik nekünk." Ősi Istentől rendelt elhívásunk című cikkünk szerzője Munkácsi József.
A mennyeknek kapuját, azaz a boltívet Szendrey Marót Ervin mutatja be.
Egészségünk megőrzáse túlélésünk záloga. Nemzeti túlélésünk záloga. Szentesy Zsuzsa cikksorozata ehhez ad útmutatást, fogódzkodót és erőt.
A hagyma az egyik legjobb népi gyógynövény, mely ebben az őszi, megfázásos, náthás időszakban csodákra képes!
Égi küldetésű magyar gondolkodó. Gyárfás Ágnes nevezi így méltán Molnár V. Józsefet, kinek folytatjuk az Örökség gyermekvilágtáborának bemutatását.
Ismerd meg saját múltadat! Ismerd meg a körülötted zajló események hátterét, indítékait - egészíthetnénk ki Koszta Péter írásának címét. Ne felszínesen, hanem alaposan. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy helyesen ítélkezhessünk. Az írás a Szegeden rendezett Székely Világtalálkozóval kapcsolatban született.
Badiny Jós Ferencre és feleségére, Ilonkára emlékezik érdekes adalékokat adva az életúthoz Gyárfás Ágnes cikksorozatában.
Az 1956-os forradalom és szabadságharcról gyermekeinknek ír Czárán Eszter.
Folytatódik izgalmas sorozatunk a Szent Koronáról Bók Gábor tollából.
Bekes József régi könyvtárának ismét egy becses darabját porolta le a kedvünkért, Illyési András: A keresztényi jóságos cselekedeteknek és tekelletességnek gyakorlatossága címűt.
Búcsúzunk Nagy Kálmán huszár ezredestől.
Kelemen Zsolt az idei Kurultajon mutatta be hosszú évek munkájának, ahogyan ő nevezi kísérleti régészetének eredményeit, egy olyan páncél formájában, mely a Parabellum maroklőfegyver golyóját is megállította. A közvetlen hangulatú beszélgetést Boros Miklós készítette.
Poór Miklós a 910. évi nemzetbiztosító hadjáratot mutatja be.
A mintegy 27 kilométeres távot Kassától Sárospatakig, avagy ahogyan ők nevezték, Bethlentől Rákócziig gyalogosan, korhű ruhákat öltve tette meg néhány vállalkozó kedvű hagyományőrző. Zsolcai Dávid, akik maga is részt vett a menetelésen, élvezetesen, tele humorral számol be a nem mindennapi eseményről.
Folytatódik beszégetésünk Forray Zoltánnal, A mag népe vagyunk címmel.
Különös nyaralás is lehetne a címe a következő cikknek, ha nem ismernénk személyesen Albert Ferencet és nem tudnánk róla, hogy szinte megszállottan kutatja történelmünket. Idén nyáron feleségével hőseink nyomdokain járt keresve annak a számolatlan hős magyarnak a sírhelyeit, akik az Isonzó melletti és Piave folyó menti csatákban vesztették életüket még az I. világháborúban.
Fényiné Csomor Rózsa és Wieber Orsolya Égi jelek üzenetei most a mérlegelés időszakába léptek.
Rovástanítás és rejtvény.

Keresse, terjessze és olvassa az Arany Tarsolyt,
ezzel is segítve a magyarságot az önmagára és az egymásra találásban!

A lap kapható a Lapker nagyobb újságosstandjain, a Relay és Inmedió üzletláncaiban országosan,
és az alább felsorolt nemzeti könyveboltokban.

Előfizethető sárga csekk igénylésével a 06/30-680-2429-es telefonszámon!
Előfizetési díj 1 évre 7 000 forint, 1/2 évre 3 500 forint, 1/4 évre 1 750 forint.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 112 vendég böngészi