Főoldal fotó A Fotex kiszállt az Ofotértbõl

A Fotex kiszállt az Ofotértbõl

E-mail Nyomtatás PDF
PROFILTISZTÍTÁS
A Fotex Rt.

 PROFILTISZTÍTÁS
A Fotex Rt. érdekeltsége mától megszûnt az Ofotértben – közölte a társaság a Budapesti Értéktõzsde honlapján.
A Fotex Rt. százszázalékos tulajdonában lévõ ciprusi leányvállalata, az Upington Investments Limited a HAL Holding N.V. szakmai befektetõ adásvételi szerzõdést kötött magyarországi leányvállalatával, a HAL Hungary Holdings Vagyonkezelõ Kft.-vel a Fotex-Ofotért Optika és Fotócikk Kereskedelmi Kft. 94,69 százalékát kitevõ üzletrész átruházására.
A Fotex Rt. üzletrészének értékesítése az Ofotért Optikai és Fotócikk Kereskedelmi Kft.-ben a vételár kiegyenlítésével pénteken lezárult, a Fotex tulajdoni érdekeltsége a kft.-ben megszûnt.
A közlemény szerint az ügylet összhangban van a Fotex törekvésével, amely szerint a pénzügyi befektetõként mûködõ anyacég döntõen az ingatlanüzletágára összpontosít.
A Fotex hagyományosan nem közöl adatokat leányvállalatairól. A HAL Holding sajtóközleménye szerint a Fotex-Ofotért tavaly konszolidáltan mintegy 34 millió euró (jelenlegi árfolyamon 8,6 milliárd forint) árbevételt ért el. A 120 Fotex-Ofotért üzlet közül 12 bolt franchise rendszerben üzemel és 16 bolt van Lengyelországban, további 12 pedig Csehországban. A Fotex-Ofotért 720 fõt foglalkoztat.

Módosítás dátuma: 2005. december 16. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 225 vendég böngészi