Főoldal könyv Minden gyerek kapjon könyvet február 14-én (MTI)

Minden gyerek kapjon könyvet február 14-én (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. február 10. - Budapest - Közösségi programot kezdeményez az országban a Magyar Gyermekirodalmi Intézet: a Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) keretében a szervezők arra kérik a felnőtteket, hogy február 14-én ajándékozzanak a környezetükben élő gyerekeknek egy-egy könyvet, így növelve az olvasás szeretetét a fiatalabb korosztály körében.
   

 Az önkéntes kezdeményezés célja, hogy bővítse a gyerekek hozzáférését a könyvekhez, valamint, hogy a fiatalok nagyobb kedvet kapjanak az olvasáshoz - áll az intézmény közleményében.
    A Nemzetközi Könyv Ajándék Napon azt szeretnék elérni a szervezők, hogy február 14-én minden gyermek kapjon könyvet egy felnőtt rokonától vagy ismerősétől, vagy gyerekek által látogatott nyilvános helyeken (várók, vagy gyereksarkok) hagyjanak olvasnivalót a programhoz kapcsolódók. Lehet jó állapotú könyvet adományozni a helyi könyvtárnak, kórháznak, napközi otthonnak vagy olyan szervezetnek is, amelyek használt könyveket juttatnak el rászoruló gyerekek részére, esetleg az önkéntes résztvevők szervezhetnek felolvasást, könyvcsereberét a diákok között, vagy szavalóversenyt, ahol mindenki résztvevő könyvjutalmat kap.
    A Magyar Gyermekirodalmi Intézet február 14-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 13. kerületi fiókjában, a Radnóti Miklós Könyvtárban tart foglalkozást 15 órától, ahol könyvekkel ajándékozzák meg a részt vevő diákokat. Ezen a napon a Csodaceruza gyerekújság is kedvezményes áron vásárolható meg a kiadótól.
    A szervezők arra bátorítanak mindenkit, hogy a programon felül egész évben segítsék azon nonprofit szervezetek munkáját, amelyek könyvekkel látják el a gyerekeket.

 

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 172 vendég böngészi