Főoldal Ajánló Új folyóirat jelent meg Magyar Hüperión címmel (MTI)

Új folyóirat jelent meg Magyar Hüperión címmel (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2013. június 12. - Magyar Hüperión címmel háromhavonta megjelenő lapot indít útjára a Hagyomány és Magyarság Alapítvány.

A jobboldali értelmiség folyóirata alcímmel megjelenő mintegy 130 oldalas kiadvány célja, hogy összefogja egy-egy szakterület azon ismert és kevésbé ismert professzionális szerzőit, akik fontosnak tartják és vállalják a jobboldaliság eszméjét - mutatta be a lapot az MTI-nek Horváth Róbert főszerkesztő.
Emellett a folyóirat célja az eszmével szimpatizáló sokaság politikai kultúrájának emelése, annak érdekében, hogy nemzeti elkötelezettségüket magas színvonalon élhessék meg - fűzte hozzá.
A lap címe a görög mitológia korai alakjára utal, aki egyszerre volt az Ég és a Föld fia, ami az alkotók számára a hétköznapi problémák felvetése mellett a szellemi kérdések előtérbe helyezését is jelenti - mondta Horváth Róbert, hangsúlyozva, hogy Hüperión alakjának a magyar kultúrában Hamvas Béla A magyar Hüperion című műve adott kiemelt jelentőséget.
A folyóirat egyik állandó szerzője lesz Bogár László közgazdász, aki az első számban a nemzetstratégia legfontosabb pontjait foglalja össze. Stamler Ábel a  száz éve született Weöres Sándor és Hamvas Béla kapcsolatát mutatja be, míg Ocskó Gábor a negatív társadalmi tapasztalatok feldolgozására tesz kísérletet írásában - közölte a főszerkesztő, kiemelve azt is, hogy a bemutatkozó számban A nemzet mibenléte az őshagyomány fényében címmel írást közöl Baranyi Tibor Imre is.
A fordításokat is megjelentető folyóirat kulturális szemlével zárul, amelyben film- és lemezkritikával, könyvismertetéssel és folyóirat-recenzióval is találkozhatnak az olvasók.

 

Módosítás dátuma: 2013. június 12. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 233 vendég böngészi